Origo: Visszautasíthatják a magyar vételi ajánlatot Eszéken

Feltöltve: 2016, január 30 - 20:32 Frissítve: 2016, január 30 - 21:57

Váratlan nehézséggel szembesült a horvát NK Osijek fociklub megvásárlására készülő Mészáros Lőrinc - írja az Origo. A jelenlegi tulajdonosok egyikének hitelezői keveslik az általa ajánlott vételárat.

Visszautasította Mészáros Lőrinc cégének vételi ajánlatát az NK Osijek horvát futballklub egyik tulajdonosa – számolt be az Origo több horvát internetes lap, köztük az eszéki Osijek031 és a Jutarnjii List napilap online kiadására hivatkozva.

A Mészáros & Mészáros Kft. egy horvát üzletemberrel közösen akarja megvásárolni a 70 éves, jelenleg is első osztályú, de csődközelben lévő eszéki klubot. A részvények 46,6 százalékát birtokló városi önkormányzattal már meg is állapodott, 100 ezer kunát (4,2 millió forintot) fizetne. Az Origo Eszékről származó információi szerint a napokban készülnek aláírni a szerződést.

Egy másik tulajdonos, a korábbi mezőgazdasági kombinát (IPK) 9,72 százalékos részvénycsomagja azonban nem biztos, hogy Mészároshoz kerül – pedig nagy szüksége lenne arra is, hogy elérhesse a szabad döntéshozatalhoz szükséges 75 százalékos tulajdoni hányadot. A csődeljárás alatt álló IPK hitelezői ugyanis bejelentették, nem tartják elégnek a felajánlott 150 ezer kunát (6,4 millió forint), ezért új tendert írnak ki a csomagra.

Van még két további tulajdonos is, a szintén csődben lévő helyi bank és a városi vízművek. Ha bármelyikük követné az IPK példáját, és Mészáros nem lenne hajlandó megemelni a vételi ajánlatot, akkor vélhetően az egész üzlet meghiúsulna – az NK Osijek pedig megszűnne.

Mészáros Lőrinc korábban vállalta, hogy rendezi a klub nagyjából 2,5 millió eurós (780 millió forint) tartozását, legalább öt évig működteti a klubot, és a stadion felújításába is beszállna - írja a portál. (Fotó: Origo)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON