Fotó: www.dac1904.sk/hu

Storck az igazolásokról: "Csak addig kell győzködni őket, míg el nem jönnek hozzánk" – a DAC az aranyért harcolna a bajnokságban is

A DAC német trénerének könnyebb dolga van, amint megérkeznek a kiszemelt játékosok Dunaszerdahelyre, hiszen meglátják a stadiont, az edzőközpontot, és úgy általában a körülményeket.
Nyikes Zoltán 2020. július 28., kedd 10:51
Fotó: www.dac1904.sk/hu
A DAC német trénerének könnyebb dolga van, amint megérkeznek a kiszemelt játékosok Dunaszerdahelyre, hiszen meglátják a stadiont, az edzőközpontot, és úgy általában a körülményeket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 28., kedd 10:51

Az FC DAC a tavalyihoz képest egy helyet hátralépve a harmadik helyen zárta a 2019/20-as bajnoki szezont, amelyben a Szlovák Kupában egészen az elődöntőig menetelt a csapat – ekkor már Bernd Storck irányításával. A nagy ellenfél, a Slovan Bratislava megszorítására esélye sem volt a DAC-nak, a pozsonyiak az egész bajnokságot uralva védték meg bajnoki címüket.

– Az elmúlt időszak mindenkinek nehéz volt, így nem foghatunk semmit a megváltozott körülményekre. Azt gondolom, a fiúk nagyszerűen dolgoztak, és elindultunk azon az úton, amin a következő időszakban haladni szeretnénk. Érkezésemkor hét pont hátrányunk volt a Zsolnával szemben, amit öt meccs alatt majdnem behoztunk. Nem sokon múlott az ezüstérem, végül egy ponttal maradtunk le a második helyről. De ez már a múlt, csak előre szabad nézni, mert a nyakunkon a következő szezon. A célunk nem is lehet más, mint a Slovan dominanciájának megtörése. A feladat nagyon nehéz, hiszen egy tapasztalt, nagy és erős kerettel rendelkező csapatot kellene legyőznünk a fiatal, de roppant sikeréhes csapatunkkal. Azt hiszem, jól haladunk, és biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog csökkenteni a különbséget a két csapat között – jelentette ki magabiztosan a molcsapat.hu-nak a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck.

A DAC eddig két igazolást jelentett be, mindkét játékos Németországból érkezett. A 26 éves védekező középpályásként és védőként is bevethető Jannik Müller a Bundesliga II-ben szereplő Dynamo Dresdentől érkezett, ahol a pályán, és azon kívül is a csapat vezére volt. Müller első szerdahelyi nyilatkozatában kiemelte, Timo Werner barátja szerint a DAC-nál rendelkezésre álló edzéslehetőségek versenyre kelhetnek a Chelsea komplexumával is. A másik új igazolás a Hertha BSC egykori német U20-as válogatott játékosa, Sidney Friede. A támadó középpályás pár napos csallóközi tartózkodása után szintén kiemelte a DAC edzőközpontjának felszereltségét, Storck pedig azt mondta a játékosról, “intelligens, gólerős futballista, akiben 22 évesen még bőven van fejlődési lehetőség.”

Felmerül a kérdés, hogy az edzőnek mekkora szerepe van abban, hogy német játékosok a dunaszerdahelyi csapatot választják.

– Csak addig kell győzködni őket, míg el nem jönnek hozzánk. Amint itt vannak Dunaszerdahelyen, látják a stadiont, az edzőközpontot, és úgy általában a körülményeket, már könnyebb dolgom van– mosolygott Storck. – Ezeket a fiatal, ambiciózus játékosokat a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán

nem csak a pénz érdekli, látják a felvételeket a MOL Aréna hangulatáról, és máris tudják, hogy egy nagyra törő klubba szerződtek.”

Storck határozottan kijelentette, minden szempontból és minden fronton óriási célokat tűzött ki a csapata elé.

– Érdemes mindig magasra tenni a lécet, mert aki kicsire néz, az meg is elégszik vele. Nálunk ilyesmiről szó sem lehet, hiszen a klub ambíciói, illetve a körülmények– beleérte a szurkolótábort, az edzőközpontot és a klub lehetőségeit– mind azt diktálják, hogy maximális erőbedobást kell követelnünk magunktól. Azt gondolom, versenyképesebb csapattal vágunk neki a következő szezonnak.

Szeretnénk minden szlovák versenysorozatban az aranyért harcolni, és Európában is felül akarjuk múlni az eddigi teljesítményünket.

Utóbbihoz nyilván a szerencsére is szükségünk lesz, nagyon nem mindegy, kit sorsolnak mellénk az első körökben, de annyit megígérhetek, hogy bárki lesz is az ellenfél, mindent bevetünk ellene – tette hozzá a német szakember.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz