4 millió forintért magyar kézbe került az eszéki klub

Feltöltve: 2016, január 20 - 14:34 Frissítve: 2016, január 20 - 16:05

Mintegy 4 millió forintnak megfelelő kunáért cserélt gazdát az NK Osijeket működtető gazdasági társaság 46,6%-a. Horvátországi lapinformációk szerint a magyar vállalkozó, Mészáros Lőrinc cége egyedüliként tett ajánlatot a súlyos adóságokkal küszködő klub tulajdonrészére.

Horvátországi sajtóhírek szerint az eszéki városi tanács keddi ülésén döntés született arról, hogy 100 ezer kunáért (kb. 4 millió forintért) Mészáros Lőrinc cégéé lesz az NK Osijeket működtető gazdasági társaság 46,6 százaléka.

A lehetséges vásárlásról már az utóbbi hetekben is gyakran számolt be a horvátországi sajtó, a jelek szerint most pont kerül az ügy végére. A Puskás Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnökének, Mészáros Lőrincnek a cége a minimáláron (100 ezer kuna) vette meg a klub részesedést, viszont a klubnak jelentős adósságai vannak, amelyet záros határidőn belül kell orvosolni. A vállalkozó egy eszéki üzlettárssal, Ivan Meštrović-csal a klub többségi tulajdonosa is lehet, amennyiben hivatalosan is aláírásra kerül a szerződés, ha a helyi vízművek, a csődeljárás alatt álló városi bank és egy városi cég tulajdonrésze is átkerül az új befektetőkhöz.

A döntést jóváhagyó - vitáktól sem mentes - testületi ülésen elhangzott, hogy ha nem érkezik a magyarországi ajánlat, akkor csődbe mehetett volna a nagy múltú eszéki klub, a befektető érkezésével viszont megúszhatják a megszűnést. Horvátországi sajtóhírek szerint mintegy 3 millió euró az adóssága a horvát klubnak, ennek mintegy harmadát kell sürgősen rendezni, a nagyobb rész viszont 2017-ben esedékes.

Az új vezetés célja a nemzetközi kupaszereplés elérése, de Eszéken abban is bíznak, hogy a szerepvállalást követően megújulhat a helyi stadion is.

A 68 éve alapított klub az elmúlt években a középmezőnyben tanyázott, az ezredforduló idején viszont jobb időszakot élt át, akkor többször is kiléphettek a nemzetközi porondra az eszékiek.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON