A Vidinél az erőnlét megszerzésén van a hangsúly

Feltöltve: 2016, január 14 - 18:51 Frissítve: 2016, január 14 - 18:51

A Videoton vezetőedzője, Horváth Ferenc a körülményekkel és a fiatalok hozzáállásával is elégedett a spanyolországi edzőtáborban, amely során a legnagyobb hangsúlyt az erőnlét megszerzése kapja.

A Magyarországon megszokottnál korábban, már február 10-én elkezdődik a tavaszi idény, így kevesebb idő maradt a téli felkészülésre. Mennyiben befolyásolta ez a csapat év eleji programját?

Befolyással volt rá, hiszen nem tudtunk annyi pihenőt adni a játékosoknak, amennyit eredetileg szerettünk volna. Az év elején a vizsgálatok, tesztek miatt is elment pár nap, így kicsit gyorsabban kell rátérnünk olyan dolgokra, amikre még kellett volna idő, de most ehhez a programhoz kell alkalmazkodni. Itt az edzőtáborban nagyon jók a körülmények, kifogástalan minőségűek a pályák, rendben van a szálloda, szóval nincs okunk panaszkodni a felkészüléssel kapcsolatban.

Szerdán érkeztünk a Földközi-tenger mellett fekvő Olivába, ahol január 23-áig készül majd a keret. Mi az edzőtábor legfőbb célja?

Egyelőre az erőnlét megszerzésén van a hangsúly, az a cél, hogy olyan erőbe kerüljön a csapat, amivel tudunk az eddigitől eltérő játékot is játszani. Szép lassan persze lépkedünk majd a taktikai elemek irányába, valamint afelé, hogy az idény kezdetére frissek legyenek a játékosok.

Napokon belül sor kerül az első edzőmérkőzésekre is, pályára lépünk többek között a Kaiserslautern és az Union Berlin ellen is. Mit vársz ezektől a találkozóktól?

Korábban is mondtam, nem vagyok nagy „edzőmeccs-menő“. A felkészülés elején nem azt nézem, hogy milyen formát mutatnak a játékosok, általánosságban az a terv, hogy ilyenkor egy-egy félidőt kapnak majd a srácok. Komoly edzésmunkát végzünk, nem elsősorban az eredményt tartom fontosak, inkább azt figyelem majd, hogy mennyire tartják be azokat a dolgokat, amiket kérek tőlük.

A Vidi vezetőedzőjeként először vagy Spanyolországban, azonban ha a reptérről a csapatbusz továbbgurul dél felé a tengerparti autópályán, akkor akár Almeríában is leszállhattál volna. Szerettél játékos-pályafutásod alatt itt élni?

Érdekes dolog ez, a fények, az illatok például sok emléket előhoznak. Nagyon jó helynek tartom Spanyolországot, szerettem itt lenni és van is némi nosztalgiahangulatom, de most más feladattal jöttem, szóval inkább azokra koncentrálok.

Tavaly Sejben Viktor és Géresi Krisztián csatlakozott az NB III-as csapatból az első kerethez, most Juhász Rolandékkal utazott a Vidi II-ből Paudits Patrik, Kiprich Dávid és Gyánó József is. Mi vár a fiatalokra a következő napokban?

Jó hozzáállású srácok csatlakoztak hozzánk, ez már most is látszik. Az ilyen edzőtáborok szerintem remek lehetőséget adnak arra, hogy a fiatalok kapjanak egy fontos lökést ahhoz, hogy jó játékosokká váljanak. Most velünk készülnek és a saját bőrükön érezhetik azt, hogy mi szükséges ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Az edzéseken és a mérkőzéseken kívül vár-e esetleg valamilyen pályán kívüli program a játékosokra az edzőtáborban?

A kohézió ugyanolyan fontos, mint az edzés és a pihenés, tervezek is valamilyen csapatépítő-programot. Először felmérjük, hogy milyen lehetőségeink vannak és utána eldöntjük, hogy mit tudunk megvalósítani az edzőtábor ideje alatt. (Forrás és fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON

                                                                 

  • Az MLSZ tájékoztatása szerint Gera Zoltán belázasodott, így néhány napig nem állhat majd a szakmai stáb rendelkezésére. A keddi esőzéseket követően szerdán a csapat már jó időjárási körülmények között dolgozhatott az ausztriai edzőtáborban, továbbá kiderült az is, hogy Bernd Storck május 31-én hirdeti majd ki az Európa-bajnokságra utazó játékosok névsorát.

    MA A TV-BEN: EL-meccsek újratöltve