Hivatalos: A Puskás Akadémia elnökének cége horvát klubot vehet

Feltöltve: 2016, január 5 - 12:40 Frissítve: 2016, január 5 - 13:18

Az eszéki NK Osijek hivatalos honlapján jelentette be, hogy a felcsúti Mészáros Lőrinc cége ajánlatot tett és többségi tulajdonrészt vásárolna a horvát klubnál, ennek érdekében már letétbe is helyezett 2 millió eurót. Az anyagi csőd közelében lévő csapat adósságait is átvállalná és ki is fizetné a magyar befektető. Megszólalt a helyi polgármester is, egyre közelebb a megállapodás.

Az NK Osijek hivatalos honlapja kedden azt írta, hogy a "Mészáros és Mészáros" magyar cég egyetlen ajánlattevőként pályázik a klub többségi tulajdonrészére, más nem jelentkezett a december végi határidőig.

A felcsúti Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke, Mészáros Lőrinc vállalata a bejelentés szerint letétbe is helyezett már 2 millió eurót, eleget téve a sikeres üzletkötés fontos lépésének.

Az eszéki városi tanács döntésén múlik most már, hogy végbemegy-e az üzlet, annak vezetője, Damir Kramarić azonban már most úgy nyilatkozott, hogy a magyar fél komoly és eltökélt partnernek tűnik az üzletben, és olyan ajánlatot tettek, amellyel a kellő döntési többséget szerezhetnék meg a horvát csapatnál.

Az egyeztetések most tovább zajlanak és vélhetően 1-2 héten belül végleges döntés születhet. Ivan Vrkić eszéki polgármester elmondása szerint az ügy még közel sem ért véget, de olyan ajánlattevő fél a magyar, amelynek megfelelően szilárd háttere van az üzlet sikerességéhez.

- Mészáros úr többségi jogot és százalékot kíván vásárolni, ami teljesen logikus lépés a részéről. Ugyanakkor a magyar fél nem csak részvényeket és tulajdonjogot akar, hanem rendezné a klub adósságait is, amiről már előzetesen egyeztettünk is. Ha sikeresen végbemegy az üzlet, február végére valamennyi játékos és klubalkalmazott, illetve a hitelezők is megkaphatják elmaradt járandóságaikat – mondta a városvezető, utalva az NK Osijek majd 2 millió eurós tartozásaira.

Hozzátette: a magyar cég természetesen a továbbiakban az éves költségvetésben, a klub fenntartásában is komoly részt vállalna – a várossal együtt –, ami 12–14 millió kunás (nagyjából 1.5 millió eurós) befektetést jelentene évente összesen.

Az NK Osijek Horvátország élcsapatai közé sorolható, bár jelenleg csak az utolsó előtti, 9. helyen áll a helyi élvonalban. Rendszeres résztvevője volt a nemzetközi kupáknak is, például az UEFA-kupában, illetve az Európa Ligában összesen 22 mérkőzést játszottak már, legutóbb a 2012/2013-as szezonban. Saját akadémiája is van az eszéki gárdának, ahonnan olyan tehetségek indultak el, mint a későbbi válogatott Dino Špehar és Domagoj Vida.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON