Fotó: www.facebook.com/fradi.hu

Magyar foci: A szurkolók fegyelmezetlensége miatt veszélyes nézős meccset rendezni

A hazai klinikai járványelemző csoport vezetője elmondta, szerinte miért lenne probléma NB I-es focimeccseket rendezni nézők előtt.
Nyikes Zoltán 2020. május 23., szombat 10:19
Fotó: www.facebook.com/fradi.hu
A hazai klinikai járványelemző csoport vezetője elmondta, szerinte miért lenne probléma NB I-es focimeccseket rendezni nézők előtt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 23., szombat 10:19

„Nem gondolom, hogy a tokiói olimpia el fog maradni. Addigra ki fogjuk találni, hogy lehet egy sporteseményt kellő biztonsággal megrendezni” – mondta bizakodóan a Reggeli Startban Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arra a felvetésre, hogy 2021 nyarán mennyire lesz biztos az ötkarikás játékok megrendezése.

A magyar kormány május 4. óta engedélyezi a szabadtéri csoportos edzéseket, május 23-án pedig folytatódik a hazai labdarúgó NB I és a Magyar Kupa is, zártkapus meccsekkel.

Szombathy Pál műsorvezető felvetésére, hogy miért ne lehetnének szurkolók, legalább a 67 000 néző befogadására alkalmas Puskás Arénában, Merkely Béla úgy reagált, hogy „abban az esetben, ha a távolságtartás biztosított, és ezt a nézők fegyelmezetten betartják, akkor erre elméletileg van lehetőség. Én is voltam pár mérkőzésen, és

ahogy elszabadulnak ott az indulatok, nem igazán az jellemző a nézőkre, hogy minden szabályt automatikusan, és a 90 perc alatt végig betartanak.

Elméletileg van rá esély, a gyakorlati kivitelezéssel van a probléma.”

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz