Chiellini csodálja a harapós Suárezt, lerombolhatják az ikonikus stadiont – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. május 22., péntek 22:02
A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 22., péntek 22:02

KORONAVÍRUS

Rovat: Hivatalos bejelentést tettek a szlovák élvonal újraindulásáról – minden hír a járványról itt!

ANGLIA

Manchester United: A Manchester United középső védőt igazolna a nyáron, és erre Ole Gunnar Solskjaer a Napoli 28 éves szenegáli válogatott bekkjét, Kalidou Koulibalyt szemelte ki, miután a PSG lemondott a megszerzéséről. (Express) A Manchester United 10 millió fontot adna Sporting 17 éves portugál balhátvédjéért, Nuno Mendesért. (Star)

Manchester City / Leicester / Wolverhampton / Everton: Az alábbi négy csapat szerződtetné a Celtic norvég védőjét, Kristoffer Ajert. (90min.com)

Arsenal: Az Arsenal 25 millió fontos ajánlatot készül tenni a Dortmund 24 éves svájci védőjéért, Manuel Akanjiért. Sajtóhírek szerint a tárgyalásokat januárban kezdnék meg a felek. (Sun) Az Everton mellett az Arsenal is kinézte magának a Juventus 25 éves középpályását, Adrien Rabiotot. (Le10 Sport)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A Sport információi szerint a Barcelona 27 millió fontért megválna Samuel Umtititől, aki iránt a Manchester United és az Arsenal is érdeklődik. Az Everton leigazolná a Barcelona 20 éves francia védőjét, Jean-Clair Todibót, aki az idei szezont a Schalkéban tölti kölcsönben. (Sport) A Mundo Deportivo szerint Philippe Coutinho távozna a Barcelonától, és a Chelsea-ben folytatná pályafutását.

Real Madrid / Manchester United: Az alábbi két klub csak két év múlva igazolná le a Dortmund 19 éves norvég támadóját, Erling Haalandot. (Evening Standard)

Real Madrid: A Mundo Deportivo információi szerint a Wolverhampton élénken érdeklődik a Real Madrid középpályása, Oscar Rodríguez iránt, aki az idényt kölcsönben töltötte a Leganésben. A 21 éves játékost a Lazio is kinézte magának.

Sevilla: A Marca információi szerint a Liverpool érdeklődik a Sevilla brazil hátvédje, Diego Carlos iránt.

Valencia: A Diario Sport úgy tudja, hogy a Valencia újra leigazolná korábbi kapusát, Netót.

Atletico Madrid: Az Atlético Madrid újra érdeklődik a Barcelona játékosa, Nelson Semedo iránt. (Mundo Deportivo)

OLASZORSZÁG

Juventus: A Mundo Deportivo értesülései szerint a Juventus bosnyák válogatott középpályása, Miralem Pjanic visszautasította a Chelsea közeledését, így a 30 éves játékos nem igazol a londoniakhoz a nyáron.

Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suarez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt. A Juventus csapatkapitánya önéletrajzi könyvében emlékezik meg a hat éve óriási visszhangot kiváltó esetről, mely után a nemzetközi szövetség négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suarezt, akit a meccsen nem büntettek. "A rosszindulat benne van a játékban, én ezt nem nevezném törvénytelennek. Ha le akarod győzni az ellenfeled, okosnak kell lenned" - írta a hamarosan megjelenő könyvben a nyolcszoros olasz bajnok védő.

Csodálom a ravaszságát. Ha nem lenne az, csupán egy átlagos csatár volna.

Chiellini bővebben is megemlékezik az ominózus, sorsdöntő csoportmeccsről, melyen ő a másik uruguayi sztárcsatárt, Edinson Cavanit őrizte főként, s az eset előtt is így volt, amikor "jött" Suarez. "Egyszer csak észrevettem, hogy valaki a vállamba harapott. Csak úgy megtörtént. Ilyen volt az ő stratégiája a közelharcnál, s ha őszinte akarok lenni, az enyém is ilyen. Hasonlítunk egymásra és én szeretek ilyen típusú csatárok ellen játszani." A második félidőben történt esetnél 0-0 volt az állás, Suarezt nem büntették, sőt, a szituációt nem sokkal követő szögletből az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett. (MTI)

A Mundo Deportivo szerint a Juventus felvette a kapcsolatot a Real Madrid elöljáróival Dani Ceballos játékjogkával kapcsolatban.

AC Milan: Az olasz örökségvédelmi szervezet nem akadályozza meg, hogy lebontsák az AC Milan labdarúgóklub 1920-as években épített stadionját, a San Sirót. A Reuters brit hírügynökség csütörtökön azt írta, hogy ezzel az egyik jelentős akadály gördült el az elől, hogy a város két élvonalbeli együttese, az AC Milan és az Internazionale által használt aréna helyén egy új épülhessen. A két egyesület tavaly nyújtott be közös kérelmet, hogy egy új, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadion épülhessen a San Siro területén. Az új létesítmény része egy nagyobb, 1,2 milliárd eurós ingatlanberuházásnak, amely az egész kerület felújítását tartalmazza. Az örökségvédelmi szervezet engedélyén kívül még számos más dokumentumra is szükség van az építkezéshez, de ezzel a jóváhagyással az AC Milan és az Internazionale nagy lépést tett abba az iránya, hogy új stadionja épüljön. (MTI)

Internazionale: A Corriere dello Sport információi szerint a PSG támadója, Edinson Cavani nemet mondott az Atlético Madridnak, azonban az uruguayi támadó nyitott arra, hogy az Inter csapatában folytassa pályafutását. A Sky Sport Italia értesülései szerint a PSG 60 millió eurós ajánlatot tett az Inter argentin támadójáért, Icardiért.

Pénteken életének 81 évében elhunyt az Internazionaléval 1997-ben UEFA Kupát nyerő edző, Luigi Simoni. Nyugodjék békében!

Juventus: Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suarez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt. A Juventus csapatkapitánya önéletrajzi könyvében emlékezik meg a hat éve óriási visszhangot kiváltó esetről, mely után a nemzetközi szövetség négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suarezt, akit a meccsen nem büntettek. "A rosszindulat benne van a játékban, én ezt nem nevezném törvénytelennek. Ha le akarod győzni az ellenfeled, okosnak kell lenned" - írta a hamarosan megjelenő könyvben a nyolcszoros olasz bajnok védő.

Csodálom a ravaszságát. Ha nem lenne az, csupán egy átlagos csatár volna.

Chiellini bővebben is megemlékezik az ominózus, sorsdöntő csoportmeccsről, melyen ő a másik uruguayi sztárcsatárt, Edinson Cavanit őrizte főként, s az eset előtt is így volt, amikor "jött" Suarez. - "Egyszer csak észrevettem, hogy valaki a vállamba harapott. Csak úgy megtörtént. Ilyen volt az ő stratégiája a közelharcnál, s ha őszinte akarok lenni, az enyém is ilyen. Hasonlítunk egymásra és én szeretek ilyen típusú csatárok ellen játszani." A második félidőben történt esetnél 0-0 volt az állás, Suarezt nem büntették, sőt, a szituációt nem sokkal követő szögletből az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Miután meghosszabbította szerződését a Bayern München labdarúgócsapatánál, a világbajnok kapus, Manuel Neuer elárulta: nagy álma, hogy még egyszer hazai pályán játszhasson Bajnokok Ligája-döntőt. "Úgy gondolom, a következő évek egyik nagy célja számunkra ez." - mondta a 34 éves játékos. A legrangosabb európai kupasorozat döntőjét 2022-ben a bajor főváros rendezheti. Neuer visszaemlékezett arra, amikor 2012-ben BL-fináléban szerepelhettek az Allianz Arénában. Akkor a rivális Chelsea 11-esekkel győzött. "Természetesen mindannyiunk számára álomszerű lenne, ha addig együtt dolgozhatnánk, és lehetőségünk lenne a döntőben pályára lépni." - fogalmazott Neuer, aki 2013-ban megnyerte a BL-t a Bayernnel. Szerdán hozták nyilvánosságra, hogy a kapus - hosszú tárgyalássorozat után - 2023-ig meghosszabbította jövő nyárig érvényes szerződését. (MTI)

Hamburg / Német foci: Uwe Seeler, a németek 83 éves legendás labdarúgója balesetet szenvedett és műteni kell. A sajtóban megjelent hírek után volt klubja, a Hamburger SV, valamint a német szövetség is honlapján biztosította együttérzéséről Seelert, akinek "minden jót és mielőbbi felépülést" kívántak. Seeler az otthonában esett el, a német sajtó információi szerint eltört a csípőcsontja. Korának egyik legjobb csatára az utóbbi években sokat bajlódott az egészségi állapotával: 2010-es autóbalesetét követően a jobb fülére megsüketült és egyensúlyzavarok jelentkeztek nála. Később szívritmus-szabályozót ültettek be neki, a válláról pedig daganatot távolítottak el. Seeler 1952 és 1973 között több mint 400 mérkőzésen játszott a Hamburgban, volt bajnok (1960) és kupagyőztes (1963), valamint háromszor (1960, 1964, 1970) kiérdemelte az év legjobbja címet. A kilencvenes évek közepén két és fél évig ő volt a klub elnöke, de egy pénzügyi botrány kapcsán, bár a szabálytalanságokról nem volt tudomása, mégis vállalta a felelősséget és lemondott. A nyugatnémet válogatottban 16 évig szerepelt: 72 mérkőzésen 43 alkalommal volt eredményes. Négy világbajnokságon vett részt, 1966-ban ezüst-, 1970-ban bronzérmes lett a csapattal. (MTI)

Dynamo Drezden: Már a negyedik labdarúgó fertőződött meg a német másodosztályú Dynamo Drezden csapatánál – jelentette be csütörtökön a klub. A negyedik pozitív tesztet a vizsgálatok ötödik hullámában adta az egyik futballista. Ráadásul az edzői stáb egyik tagjának közeli hozzátartozójánál is kimutatták a SARS-CoV-2-vírus okozta Covid-19 betegséget. Mindannyiuknál 14 napos házi karantént rendeltek el. A teljes együttes karanténban van május 9. óta, amikor két játékosnál mutatták ki a fertőzést, amelyet azt követően még egy labdarúgó kapott el. Hármójukat a negyedik és ötödik vizsgálat is egészségesnek mutatta, így – a csapat többi, szintén negatív tesztet adó tagjával – szombaton visszatérhetnek az edzésekhez. "Ez az eset bizonyítja, hogy a drezdai egészségügyi hivatal felelősségteljesen és helyesen cselekedett a döntéssel, amellyel a csapattagokat házi karanténra rendelte, ezzel lehetővé téve, hogy a korai szakaszában megszakítsuk a fertőzések láncolatát" – fogalmazott a csapatorvos. Hozzáfűzte: arra számít, hogy további esetek kerülhetnek napvilágra. A drezdaiak vasárnap a Hannoverrel játszottak volna a Bundesliga 2-ben, ám nem tudtak kiállni a karanténba kerülés miatt. A találkozót június 3-ára halasztották. Legközelebb május 31-én Stuttgartban lép pályára a Dynamo. Németországban 178 473 a fertőzöttek száma, 8144 a halottaké és 156 966-an gyógyultak meg. (MTI)

FRANCIAORSZÁG

PSG: Edinson Cavani, a PSG támadója nemet mondott az Atlético Madridnak, viszont nyitott arra, hogy a francia főváros után Milánóban, az Internazionale csapatában folytassa futballkarrierjét - a Corriere dello Sport értesülése szerint. Az olasz sportlap úgy tudja, hogy az Inter évi ötmillió eurós fizetést kínál a 33 éves, 116-szoros uruguayi válogatott csatárnak, aki azzal együtt is hajlik a csapatcserére, hogy a Paris Saint-Germainnél - a jövő hónap végén lejáró szerződése értelmében - évi 16 millióért alkalmazzák. A nemzeti csapatában ötven gólnál járó Cavani a koronavírus-járvány miatt előbb félbeszakadt, majd befejezettnek nyilvánított francia bajnokságban 14 meccsen szerepelt, és négyszer volt eredményes. Párizsi együtteséhez - olasz csapattól, a Napolitól érkezve - 2013-ban igazolt, és teljes mérlegét tekintve kereken 200 bajnokiján 138 gólt szerzett. (MTI)

A PSG szerződtetné az Arsenal 30 éves gaboni támadóját, Pierre-Emerick Aubameyangot. (Le10 Sport)

Francia Kupa: A Saint-Étienne nem hajlandó zárt kapuk mögött pályára lépni a Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Francia Kupa döntőjében. Roland Romeyer klubelnök pénteken a L'Equipe című sportnapilapban hangsúlyozta, hogy nem fognak kiállni a fővárosiak ellen az augusztusra halasztott mérkőzésen, ha szurkolóik nem lehetnek ott a lelátókon. A francia szövetség a finálé pontos dátumát még nem jelölte ki, de jelenleg úgy tervezi, hogy nézők nélkül rendezi a találkozót. "A kupadöntő csodálatos alkalom, a klub és a szurkolók közötti közösség napja. Láttuk, milyen volt a Nantes elleni zárt kapus meccsünk. Katasztrofális! Egy pillanatig sem tudom elképzelni, hogy a döntőben a szurkolóink nélkül játsszunk. A drukkerek nélküli Saint-Étienne nem Saint-Étienne" – mondta Romeyer. A francia bajnokságot a kormány rendeletének értelmében befejezettnek nyilvánították, de ez a Francia Kupa és a Francia Ligakupa döntőjét nem érinti. Mindkét meccs tétje a trófea mellett az Európa-liga-indulás is egyben. (MTI)

VILÁGFUTBALL

Ajax: Az Asenal szerződtetné az Ajax argentin balhátvédjét, Nicolas Tagliaficót. A londoniak 20 millió fontot adnának a fiatal védőért. (Sun)

Szlovák bajnokság: Hivatalosan is eldőlt, június 13-án folytatódik a Fortuna liga 2019/2020-as idénye - írja a sportolunk.sk. A szlovák bajnokság március óta szünetel a koronavírus miatt, a klubok viszont a folytatás mellett döntöttek. Így június 13-án folytatódik a Fortuna liga rájátszása, viszont 10 forduló helyett csak ötöt fognak lejátszani. Szintén megrendezik a Slovnaft Cup elődöntőit, a második liga viszont már nem kerül lejátszásra.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz