Már hivatalos: Dárdai visszatér a Herthához

Dárdai Pál 2019 áprilisi menesztése és egy évnyi szünet után visszatér a berlini klubhoz.
Dudás Gábor 2020. május 7., csütörtök 14:59
Dárdai Pál 2019 áprilisi menesztése és egy évnyi szünet után visszatér a berlini klubhoz.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 7., csütörtök 14:59

Egyéves kihagyás után ismét a Hertha BSC kötelékében dolgozik a berlini Bundesliga-csapat korábbi játékos-ikonja, majd vezetőedzője, Dárdai Pál.

A magyar szakember július 1-től - a korábbi híreknek megfelelően - az U16-os csapat irányítását veszi át, de eközben az akadémia utánpótlás-koordinátora is lesz egyben.

Mint a Hertha csütörtöki bejelentéséből kiderül, egy-két másik klubtól is keresték Dárdait, de a tréner inkább visszatért a fővárosi gárdához, folytatva félbehagyott szerződését, a felek rövid idő alatt egymás tenyerébe csaptak.

- Nagyon élveztem, hogy az elmúlt egy évben szabadságon lehettem, és más dolgokon is dolgozhattam. Fel kellett tölteni az elemeket, miután négy és fél évig edzősködtem a Bundesligában, ami eléggé kimerítő volt. Most viszont már nagyon várom a nyarat és azt, hogy találkozhassak a következő generációval. Mindig is egyértelműen fogalmaztam annak kapcsán, mennyire szeretek a fiatalokkal foglalkozni, bátorítani őket és adni nekik valamit az út során. Én is igazi herthás vagyok, úgyhogy számomra sem volt kérdés, hogy csökkentett fizetés mellett vállalom a megbízatást - mondta Dárdai visszatérése kapcsán.

A Hertha a közlemény szerint egy másik volt játékosát, illetve menesztett vezetőedzőjét, a horvát Ante Covicot is megkereste, hogy vállaljon munkát az utánpótlásban, de ő egyelőre nem vállalta a megbízatást.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Mezőkövesd
Változások
Komoly változások lesznek az NB I-ből kieső Mezőkövesdnél.
Ferencváros
Júlio Romão
Azeri sajtóhírek szerint a Fradi újabb ajánlatot tett a Qarabag 26 éves brazil védekező középpályásáért, Julio Romaóért. Az ulloi129.hu viszont úgy tudja, hogy az FTC nem tett ajánlatot.
Tovább az összes átigazoláshoz