Fotó: www.honvedfc.hu

A Honvéd új edzője: "Senkitől sem szabad olyat kérni, amit nem tud megvalósítani"

A kispestiek szakmai stábjához csatlakozó Dajka Lászlónak nagyon nem tetszett a bajnokság félbeszakítása előtti rész.
Nyikes Zoltán 2020. május 4., hétfő 17:58
Fotó: www.honvedfc.hu
A kispestiek szakmai stábjához csatlakozó Dajka Lászlónak nagyon nem tetszett a bajnokság félbeszakítása előtti rész.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 4., hétfő 17:58

Vasárnap beszámoltunk arról, hogy hogy Dajka László csatlakozott a Budapest Honvéd szakmai stábjához, a szakember pedig az aláírást követően bővebben is nyilatkozott a klubhonlapnak. A 61. születésnapját szerdán ünneplő szakember elmondta, azért érkezett, hogy segítsen a szakmai stábnak és tudásával hozzájáruljon ahhoz, hogy a Honvéd a lehető legjobb eredményt érje el. De mi is az a lehető legjobb eredmény?

„Az egyik legfontosabb dolog, hogy Urbányi István és Pisont István vezetésével egységes, jó hangulatú közösséget alakítsunk ki, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy nyerni tudj, amikor kimész a pályára – hangsúlyozta Dajka László. – Mindig azt vallottam, és most is így gondolom,

senkitől sem szabad olyat kérni, amit nem tud megvalósítani. Ismerem a játékosokat és a folytatásban még jobban megismerem majd őket, biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk mindenkinek az erősségeit,

ha ezt elérjük, akkor lehetünk eredményesek. Legyünk őszinték, a bajnokság félbeszakítása előtti rész nagyon nem tetszett, viszont butaság lenne, ha rögtön helyezésekről beszélnénk. Olyan csapatot kell kialakítanunk, ami kihozza magából azt, ami benne van!”

Dajka László hozzátette, a jó szerepléshez kemény munkára lesz szükség, szakmailag és mentálisan, erre is szükség van ahhoz, hogy a csapat ne csak a bajnokságban érje el a lehető legjobb eredményt, hanem a Magyar Kupában is éljen a lehetőséggel. A szakember hangsúlyozta, a felgyorsított, várhatóan szerda-szombat ritmusban zajló szezonban a sérülések elkerülésére is nagy figyelmet kell majd fordítaniuk az eredményes szereplés érdekében.

„A legfontosabb, hogy kezdjük újra a szezont és kezdjük jól a szezont, ha ez megtörténik, akkor könnyebb lesz tovább építeni a pályán és az öltözőben is a csapatot – tekintett előre Dajka László, aki játékosként pont akkor távozott a spanyol Las Palmashoz, amikor Pisont István érkezett. – A régi időszak egész más, hiszen akkor még futballisták voltunk, akkor nem kellett semmivel foglalkozni, csak azzal, hogy megérkezz az edzésre, felvedd a szerelést, hajtsd végre, amit kérnek tőled és készülj a hétvégi meccsre. Sok-sok év távlatából azt mondom, sokkal kényelmesebb, mint az edzői szakma. Pisont István és az én honvédos pályafutásom is tele van sikerekkel, öt bajnoki címet nyertem, kupagyőztes voltam, bekerültem a válogatottba, amit magamnak és a társaknak is köszönhettem. Sőt, Urbányi István is honvédos volt, össze kell hoznunk valamit, ami működőképes lesz, felépíteni egy rendszert, ami sikeres. Mindig azt szoktam mondani, hogy

rend, fegyelem, szervezettség, emellé jön a szakmaiság, és ha ez megvan, akkor elképzelhetetlen, hogy ne működjön jól a csapat.”

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz