Lanzafame a BL-ben akar még játszani: "Vissza Olaszországba? Nem vagyok benne biztos..."

Magyarországon képzeli el pályafutása utolsó éveit Davide Lanzafame, aki még a BL-szereplésről és gólokról sem mondott le 33 évesen.
Dudás Gábor 2020. május 3., vasárnap 15:50
Magyarországon képzeli el pályafutása utolsó éveit Davide Lanzafame, aki még a BL-szereplésről és gólokról sem mondott le 33 évesen.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 3., vasárnap 15:50

Davide Lanzafame, a Budapest Honvéd olasz támadója hazája egyik csatornájának, a milánói székhelyű Radio Musica Television "Taca La Marca" c. műsorának nyilatkozott hosszabban aktuális kérdésekről. Ebből idézünk az alábbiakban.

A futball itthoni visszatéréséről

- Hogy én mit gondolok a helyzteről, az lényegtelen, az biztos, hogy a magyar kormény döntése értelmében május 4-től újra edzhetünk. Három hét felkészülés biztosan kell majd a bajnokság folytatásához, amelyre a remények szerint május végén sor kerülhet.

Magarországról és esetleges hazatéréséről

- Mi, olaszok még az idegen nyelvek megtanulásában sem járunk az élen, én viszont nagyon megkedveltem és tisztelem Magyarországot. Nagyon jól érzem itt magam, örülök ennek a külföldön szerzett tapasztalatnak, és nem vagyok abban biztos, hogy ha lehetőséget kapnék az Olaszországba igazolásra, akkor igent mondanék-e rá...

A Bajnokok Ligájáról

- Bár csak a selejtezőkben játszhattam, de így is különleges élmény volt. Nyilván vannak olyan szakaszok a sorozatban, amelyek sajátos atmoszférával bírnak, remélem, lehetőségem lesz még átélni ilyet. 33 éves vagyok, nem érzem magam idősnek, fizikálisan jó állapotban vagyok, és nagyon akarok még futballozni. 

Korábban még Ronaldóval is összehasonlították

- Ez akkor nagy szenzációnak számított, de engem nem túlságosan foglalkoztatott. 20 évesen nem voltam túl erős mentálisan, emiatt sok nehézségem is támadt, de mindig vissza tudtam magam tornászni. Több mint 400 hivatalos profi mérkőzés áll mögöttem, és abban a szerencsés helyzetben is lehettem, hogy viselhettem a Juventus mezét. 

Olvastad már?
NB I: Új edzőt igazolt a Honvéd
Az NB I-es csapat szakmai stábjához csatlakozik a Honvéd korábbi kiváló játékosa.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz