Közleményt adott ki az MLSZ a bajnokságok folytatásáról

Az esetleges kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól, de legkésőbb június 13-tól folytatná a női és férfi NB I-et, valamint a férfi Magyar Kupát a szövetség.
Nyikes Zoltán 2020. április 24., péntek 17:06
Az esetleges kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól, de legkésőbb június 13-tól folytatná a női és férfi NB I-et, valamint a férfi Magyar Kupát a szövetség.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 24., péntek 17:06

Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy amennyiben a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló

MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor

- tette közzé péntek délután hivatalos oldalán az MLSZ.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy május 3. után a védekezés új szakasza kezdődik el, és olyan új szabályrendszert kell megalkotni, amellyel a leginkább veszélyeztetett idősek és leginkább fertőzött nagyvárosok védelmét továbbra is megfelelő körülmények között tudják biztosítani, de "az élet és a gazdaság egyre inkább újraindulhat".

Amennyiben tehát május 4-től Magyarország kormánya enyhít a korlátozásokon, és ez a csapatedzések megtartására, valamint a sportesemények megrendezésére is hatással lesz, akkor az onnantól számította 20. naptól, tehát akár már május 27.-től (szerda) folytatódhatnak az MLSZ versenysorozatai.

Érdekesség, hogy ez a bejelentés nem vonatkozik az NB II-es küzdelmekre, ott továbbra is patthelyzet van.

– A szövetség a versenyrendszerből kiemelte azt a hármat, amelynek nemzetközi folytatása van. A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban, ezért most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről. Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását – tette hozzá a döntéshez dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz