Fotó: www.uefa.com

Mourinho: "A lipcsei cserejátékosok nálunk kezdők lettek volna"; Ilicicet Messivel és Ronaldóval emlegetik egy lapon - BL-visszhangok

Megható képsorok Valenciában: "egyetlen néző" foglalt helyet a Mestallában. A Tottenham trénere, José Mourinho azt mondta, csapata jelenleg nem versenyképes.
Nyikes Zoltán 2020. március 11., szerda 10:23
Fotó: www.uefa.com
Megható képsorok Valenciában: "egyetlen néző" foglalt helyet a Mestallában. A Tottenham trénere, José Mourinho azt mondta, csapata jelenleg nem versenyképes.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 11., szerda 10:23

A nap eredményei

Valencia - Atalanta 3-4 (Gameiro 21., 51., F. Torres 67., ill. Ilicic 3., 43., 71., 82. - az első kettőt 11-esből)
Továbbjutott az Atalanta (kettős győzelemmel, 8-4)

RB Leipzig - Tottenham Hotspur 3-0  (Sabitzer 10., 21., Forsberg 87.)
Továbbjutott a Leipzig (kettős győzelemmel, 4-0)

A nap képe

"Egyetlen néző" volt jelen a valenciai mérkőzésen: Vicente Navarro szobra. A hűséges drukker az 50-es éveiben elveszítette látását, de ezt követően is kijárt a meccsekre egészen haláláig, hálából kapott egy szobrot a lelátón.

A nap statisztikái

Josip Ilicic 32 évesen és 41 naposan a legidősebb játékos lett a BL történelmében, aki egy meccsen négy gólt lőtt. Eddig a legidősebb labdarúgó Zlatan Ibrahimovic volt. Az Atalanta szlovén támadója továbbá az első játékos, aki négy gólt lőtt egy meccsen a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában idegenben.

Ilicic az első meccsen is betalált egyszer, így Lionel Messi és Cristiano Ronaldo után ő a harmadik játékos, aki az oda-visszavágót követően öt vagy több gólt lőtt az ellenfélnek.

A lipcsei vereségével José Mourinho csapata már hat tétmeccs óta nyeretlen (két döntetlen, négy vereség), ez a portugál tréner eddigi legrosszabb sorozata a karrierje során - Mourinhónak ez volt a 935. meccse profi edzőként.

A nap nyilatkozatai

José Mourinho (Tottenham):"Mi nem egy versenyképes csapat vagyunk jelenleg, hanem labdarúgók egy csoportja, akik játékra alkalmas állapotban vannak, és belőlük próbáltunk meg csapatot alkotni" - mondta Mourinho. Kiemelte: mivel nincsenek támadóik, nem jelentenek veszélyt az ellenfél számára, ami roppant kényelmes helyzetbe hozza a riválist. "Az összes lipcsei cserejátékos az én csapatomban játszott volna ma" - hangsúlyozta. A mérkőzéssel kapcsolatban megemlítette: hibáikat azonnal góllal használta ki a középpályán nagyon intenzív, a támadósorban kimondottan gyors Leipzig, onnantól kezdve pedig végképp nehézzé vált számukra minden. Hozzátette: "nagyon, nagyon nehéz" lesz kiharcolniuk, hogy a következő BL-idényben is elindulhassanak. (MTI)

Julian Nagelsmann (RB Leipzig):"A párharcban négy gólt szereztünk, miközben egyet sem kaptunk. Jobbak voltunk a Tottenhamnél, és a visszavágón is mi voltunk a jobb csapat" - utalt az előző BL-idény döntősének kiejtésére a 32 éves szakember. A lipcsei mérkőzés hőse a csapatát az első félidőben kétgólos előnyhöz juttató hazai kapitány, Marcel Sabitzer volt, aki első osztrák labdarúgóként tudott duplázni a BL kieséses szakaszában. "Nagyon szórakoztató volt, egy este a történelemkönyvek számára. Alighanem nagyon nehezen jön majd álom a szememre, annyi gondolat kavarog majd a fejemben" - mondta. (MTI)

Josip Ilicic (Atalanta): – "Az Atalanta mostantól már nem számít meglepetésnek. Meg akarjuk mutatni, hogy megérdemelten jutottunk el idáig, és képesek vagyunk napról napra tovább fejlődni" - nyilatkozta. Hozzátette: az évek múlásával egyre jobb játékosnak érzi magát, ami egyrészt szórakoztató számára, másrészt viszont szeretne még tovább javulni. (MTI)

Gian Piero Gasperini (Atalanta): – A 3. percben büntetőből megszerzett vezetés nyilvánvalóan nagy segítség volt számunkra, majd az első félidőben nagyot küzdöttünk, a másodikban pedig még annál is jobban teljesítettünk. A Valencia ellen soha nem könnyű, de mi jól dolgoztunk. Mindenáron nyerni akartunk, hogy megerősítsük vele az első felvonáson történteket. (MTI)

A párharc három héttel ezelőtti, milánói összecsapását követően a Valencia megtiltotta játékosai számára a nyilatkozatot, mert egy újságírónál - aki a milánói mérkőzésén a helyszínről tudósított - kimutatták a koronavírust.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
ZTE
Márton Gábor
Márton Gábor vezetőedző elmondása szerint a következő idényben is ő ül majd minden bizonnyal a Zalaegerszeg kispadján, és hosszabb távra tervez a kék-fehéreknél. (sportal.blikk.hu)
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz