Fotó: www.tbrfootball.com

Korábbi Barcelona-szélsőt akar a Real Madrid és Mourinho is, a Juventusból igazolna az AC Milan – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. március 2., hétfő 21:57
Fotó: www.tbrfootball.com
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 2., hétfő 21:57

ANGLIA

Manchester United: A következő átigazolási időszak kívánságlistáján az RB Leipzig támadója, Timo Werner és az FC Barcelona szélsője, Ousmane Dembélé szerepel. (Evening Standard)

Manchester City: 45 millió eurós ajánlatot tehetnek a Barcelona mellőzött középpályásáért, a horvát válogatott Ivan Rakiticért. (Sport.es)

Tottenham: A Barcelona jobbhátvédjét, Nelson Semedót szerződtetné a Spurs, amely 45 millió eurót sem sajnálna érte nyáron. (Goal)

Chelsea: A londoni Kékek kiszemeltje, Alex Telles visszautasította az FC Porto szerződéshosszabbításról szóló ajánlatát. Az egyszeres brazil válogatott szélső megállapodása 2021 nyaráig él a portugáloknál, az angol csapat azonban már a következő átigazolási időszakban vinné őt. (Express)

Arsenal: Ajánlatot tehetnek a Sassuolo olasz válogatott szélsőjéért, Domenico Berardiért, aki a most futó idényben 19 bajnokin 9 gólnál és 5 asszisztnál jár. (Calciomercato)

Wolves: A Tottenham és a Real Madrid is szívesen látná soraiban a szélvészgyors szélsőt, Adama Traorét, aki a PL most futó idényében négy gólnál és hét gólpassznál jár. A korábban a spanyol válogatott bő keretébe is meghívót kapó játékos a Barcelona utánpótlásában nevelkedett, majd az Aston Villánál és a Middlesbrough-nál is játszott. (Daily Star)

SPANYOLORSZÁG

El Clásico: “A legrosszabb Real Madrid, amely ellen valaha játszottam” – visszhangok, videó

Real Madrid: A szezon előtt a klub meg akart válni a vasárnap esti El Clásico gólszerzőjétől, Mariano Díaztól, akit az AC Milan és az AS Roma is szívesen látott volna, ám a két olasz csapat kölcsön akarta venni a támadót, míg a Real végleges transzferben gondolkodott, ezért meghiúsult az üzlet. (Calciomercato)

Valencia: Lábujjtörést szenvedett a 8 gólos támadó, Maxi Gómez, aki így 6-8 hetet lesz kénytelen kihagyni. (Marca)

OLASZORSZÁG

Juventus: Mint ismert, a télen megpróbálta leigazolni a Juventus a Napoli középpályását, Allant, ám soknak találták a nápolyi vezetőség által kért 40 millió eurót. A Calciomercato szerint ez az összeg nem fog csökkenni a következő hónapokban, így nyáron más alternatíva után fog nézni a torinói sztárcsapat.

AC Milan: A Juventus olasz válogatott szélsője, Federico Bernardeschi lehet a milánóiak egyik nyári fogása. A 40 millió euróra becsült játékos a most futó szezonban csak 9 bajnokin volt a Juve kezdőcsapatának tagja. (Calciomercato)

Serie A: Az olasz kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány terjedése miatt további három tartományban kerül sor zárt kapus élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésekre a hétvégén. A rendelet alapján Lombardiában, Venetóban, Emilia Romagnában, Savonában, Pesaróban és Ubinában szurkolók nélkül rendeznek meccseket. Piemont tartományban ugyanakkor - melynek Torino a székhelye - felfüggesztették a nézőtilalmat. A 27. forduló tíz találkozójából ötöt bonyolítanak le majd üres lelátók előtt: az Atalanta-Lazio, a SPAL-Cagliari, az Internazionale-Sassuolo, a Verona-Napoli és a Bologna-Juventus összecsapást. A Juventus azonban már közölte, hogy szerdán az AC Milan elleni hazai kupaelődöntőre beengedik a szurkolókat. Ami az előző fordulót illeti, hat mérkőzést halasztottak el májusra a koronavírus miatt, és a 26. körből mindössze négy meccset játszottak le. Az új koronavírussal megfertőződöttek száma Olaszországban a legnagyobb Európában, vasárnap már átlépte az 1600-at, a betegek közül 34-en haltak meg. (MTI)

VILÁGFOCI

RB Leipzig: További két évvel, 2025-ig meghosszabbította szerződését Tyler Adams, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig amerikai válogatott játékosa. A 21 éves futballista 2019 januárjában az ugyancsak Red Bull-érdekeltség alá tartozó New York Red Bullstól szerződött a Bundesligába, ahol hamar csapata meghatározó játékosa lett, azonban május 25-én megsérült a Bayern München elleni kupadöntőben és csak december végén tudott visszatérni. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa ebben az idényben eddig öt alkalommal lépett pályára. (MTI)

Trabzonspor: Közös megegyezéssel szerződést bontott török klubjával, a Trabzonsporral Daniel Sturridge, a Liverpool és az angol válogatott volt labdarúgója. A 30 éves csatár tavaly augusztusban igazolt három évre a trabzoni klubhoz, amelynek színeiben hét gól és négy gólpassz volt a mérlege. Legutóbb a Besiktas elleni februári bajnokin lépett pályára, majd megsérült a lábujja. Az egyesület nem közölte, hogy miért került sor a szakításra. Sturridge 2006-ban, a Manchester Cityben kezdte profi karrierjét, majd három évvel később a Chelsea-hez, 2013-ban pedig a Liverpoolhoz került. A londoni csapattal megnyerte a Premier League-et, az FA Kupát - ezt kétszer is - és a Bajnokok Ligáját. Tavaly, a Liverpoollal ugyancsak diadalmaskodott a BL-ben. (MTI)

Nemzetek Ligája: Orosz, szerb, szlovák csoportba is kerülhet Magyarország – jön a Nemzetek Ligája-sorsolás

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov távozik
A klub azonnali hatállyal szerződést bontott vezetőedzőjével, akivel nyolc bajnokiból négyet megnyert, négyet elveszített a csapat.
Sepsi
Storck marad az edző
Román lapértesülés szerint a német szakember új szerződése értelmében havi 18 ezer eurót kereshet majd.
Kérdéses a jövője
Dárdai Pál
Továbbra is kérdéses, ki irányítja a következő szezonban a Herthát, de az is, milyen célokkal vág neki a csapat a szezonnak, és kikkel teszi meg mindezt.
Tovább az összes átigazoláshoz