Fradi: "Ők is, mi is beláttunk dolgokat" - Kubatov jó esélyt lát a szurkolókkal történő megegyezésre

Feltöltve: 2016, március 24 - 22:52 Frissítve: 2016, március 25 - 14:46

A Ferencváros szurkolói ankétján Kubatov Gábor klubelnök elmondta, jelenleg 50%-ot lát arra, hogy sikerül megegyezniük a szurkolókkal, ennek érdekében pedig több gesztust is tettek irányukba. A klubvezető arról is beszélt, hogy Magyarországon egyedülálló játékosmegfigyelői hálózatot építettek ki, valamint szót ejtett az erősítésekről is. Thomas Doll vezetőedző szerint a télen közel álltak egy Bundesligába igazoló magyar labdarúgó megszerzéséhez, a jövőjét illetően pedig egyelőre nem téma a távozása.

Csütörtök este a Groupama Arénában szurkolói ankétot tartott a Ferencváros, amely során Kubatov Gábor klubelnök és Thomas Doll vezetőedző állt a bérletes szurkolók rendelkezésére. Az alábbiakban a legfontosabb témák szerint az ulloi129.hu tudósításából idézünk.


A szurkolókról:

Kubatov: - Úgy látom, hogy jelenleg ötven százalék az esély, mi is, ők is beláttak dolgokat, mi most gesztusokat gyakorolunk, lásd például a Fradi Sas-pályázatot vagy ezt a szurkolói ankétot. A mai nappal a kitiltásokat felfüggesztjük. A szurkolói témában legyenek türelemmel, se én, se a szurkolók nem akarnak tort ülni a másik felett, ha megszületik a megegyezés. A legfontosabb, hogy a Ferencváros nem szenved tovább.

Doll: - A sikerekhez a szurkolók is kellenek, nagyon örülnék, ha minél kevesebb üres hely lenne, én úgy érzem, hogy idén a csapat nagyon sokat tett ezért, hogy így legyen.

A Ferencváros csütörtök este a hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a stadionból kitiltott szurkolók elleni intézkedéseket.

"A Ferencvárosi Torna Club vezetése úgy döntött, megteremti annak lehetőségét, hogy a 12 éve annyira várt, 29. bajnoki cím ünneplésén minden zöld-fehér érzelmű szurkolónk részt vehessen. Ezért az érvényben lévő, a Groupama Arénából történt összes kizárást a klub azonnali hatállyal felfüggeszti" - adta hírül a fradi.hu.


Az erősítésekről:

Kubatov: - Csak röviden, itt van előttem egy lista, 15 névvel, fiatalok, tehetségesek, válogatottak, akiket már több mint egy éve figyelünk, és jó esélyeink lehetnek az átigazolásokra. Lassan feláll teljesen a játékosmegfigyelő hálózatunk, ami talán egyedülálló Magyarországon. Már nem videókat nézegetünk, mint korábban.

Doll: - A télen közel álltunk két-három játékosnál a megegyezéshez, végül másik országot választottak, nagyobb fizetésért. Több játékos is, aki nem kap lehetőséget a csapatánál, ahelyett hogy eljönne Magyarországra, inkább marad a klubjánál és kivár. Így sokszor csak azok érkezhetnek, akik kiestek a játékból, eljönnek, és itt kell felépíteni őket. Egy NB I-es játékossal nagyon közel voltunk a megállapodáshoz, ő végül a német Bundesliga mellett döntött. Vannak jó játékosok, sokaknak hosszú szerződésük van, nem könnyű így megszerezni őket, majd meglátjuk, hogyan alakul. Úgy gondolom, hogy a klub jelenleg vonzó lehet mindenki számára.

A klubelnök elmondta, Vladan Cukiccsal szerződést kötöttek a zöld-fehérek, a volt Jugoszlávia területén szeretnék őt játékosmegfigyelőként alkalmazni, mivel ő tudja, milyen fiatalokat kell keresni. Roland Lamah helyzetével kapcsolatban arról tájékoztatott, a támadóval és a szakmai stábbal folyamatosan egyeztetnek, és majd meglátják mi lesz.


Az átvilágítás eredményeiről:

Kubatov: - Én voltam az egyik legnagyobb befizető, tehát szívesen csináltam. Nem csak a legendákról volt itt szó. Van aki jó sportoló, de nem jó szakosztályvezető, így hibáztak. Igen, így vannak titkaink, nem szívesen hordom magammal. Nem volt semmilyen egyéni érdekem ebben, csak a Ferencvárosét vettem figyelembe. Tettünk feljelentéseket, Berki Krisztián ellen, más szakosztályok esetében is. Egyet ígérhetek, ha az én működésem után átvilágítják újra az FTC-t, akkor ilyen dolgok nem fognak előkerülni.


A saját jövőjükről:

Kubatov: - Sokáig szeretnék maradni. Se politikai, se anyagi, se személyes hasznot. Amíg van erőm, amíg a feleségem hagyja, addig csinálom.

Doll: - Azt hiszem, hogy aki megismert, látja a munkámat, akivel együtt dolgozom, tudja, hogy mennyire megszerettem ezt a klubot. Az elején kicsit nehéz volt ugyan, de nagyon jó volt érezni a bizalmat. A vezetőség és én is úgy éreztem, hogy ebből valami szép sülhet ki, az út még nem fejeződött be, bennem még ugyanaz a tűz ég, mint a kezdetekkor. Ha majd ez kialszik, akkor talán visszamegyek Németországba.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON