MLSZ: Az Újpest, a Honvéd és a Haladás is fizet - Hemingway megrovásban részesült

Feltöltve: 2016, március 1 - 19:05 Frissítve: 2016, március 1 - 20:21

Az OTP Bank Liga 22. fordulóját követően az MLSZ Fegyelmi bizottsága az Újpestet és a Haladást 150 ezer, míg a Honvédot 100 ezer forint megfizetésére kötelezte szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt. A DVTK és a Haladás a nemzetközi mérkőzések lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért további 100 ezer forint büntetést kapott, míg George Hemingway írásbeli megrovásban részesült. Fegyelmi határozatok.

NB I:

Pauljevic Branko (Puskás FC) 1, Bódi Ádám (DVSC) 1, Dilaver Emir (FTC) 1 és Mato Grgic (MTK) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

George Hemingway a Honvéd sportszakembere, mert a Haladás elleni mérkőzés után tett nyilatkozatában a mérkőzés játékvezetőjének tevékenységét súlyosan sértően minősítette, írásbeli megrovásban részesült.

A FEB a Haladás – Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és szurkolóinak folyadékkal teli műanyag poharak bedobálásáért 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet vezetőjének szidalmazása) és szurkolójának a nézők elől elzárt területre történt beugrása miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és sportvezető szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőrt és a Haladást nemzetközi mérkőzések lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 100.000 - 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II:

Tányéros Ádám (Budaörs) 1, Csobánki Ádám (Budaörs) 1, Papp Máté (Soroksár) 1 és Horváth Tamás (Mezőkövesd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Miskei Attila vezetőedző (Budaörs) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sopron és a Kisvárdát nemzetközi mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 50.000 - 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Budaörs – ZTE mérkőzéssel kapcsolatban a Budaörsöt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása), valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III:

Nagy Zsolt (Puskás FC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, Pesti Attila (Andráshida), mert a játékvezető működése ellen sértő módon tiltakozott 3 és Boros Dávid Botond (Nyírbátor) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Makay Robin kit menedzser (Cigánd) és Prukner László vezetőedző (Újbuda) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1-1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés:

Honvéd 30, Fehérvár (NB III) 10, Csepel 10, Dabas 10, Tiszaújváros 10 ezer Ft. (Fotó: 1909foto.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON