Végső búcsút vettek a Fradi legendájától

Feltöltve: 2016, február 24 - 17:26 Frissítve: 2016, február 24 - 17:26

Több százan kísérték végső útján Rudas Ferencet, a Ferencváros legendáját, akit szerda délben az Új köztemetőben helyeztek végső nyugalomra.

2016. február 11-én, 94 éves korában elhunyt a Ferencváros és a magyar labdarúgás legendás játékosa, Rudas Ferenc. Az ikonikus hátvéd 16 éven keresztül futballozott a Fradiban, a legnehezebb időszakokban is kitartott klubunk mellett. Örökös bajnokunk 1954-ben a labdarúgástól visszavonult, a Fraditól azonban soha, hiszen az FTC Baráti Kör elnökeként élete végéig ápolta klubunk hagyományait.

A II. Világháború utáni első magyar válogatott gól szerzőjét szerdán helyezték végső nyugalomra a kőbányai Új köztemetőben. Rudas Ferenc temetésére több százan érkeztek családtagok, barátok, ferencvárosi érzelműek, egykori sporttársak, sportvezetők és ma is aktív sportolók. A Kiss-Rigó László püspök vezette ceremónián szenvedélyesen búcsúzott el barátjától Springer Miklós az FTC alapítójának unokája és a klub elnökségi tagja, illetve megemlékezett az elhunytról Sipos Jenő az MLSZ kommunikációs igazgatója a szövetség képviseletében.

Rudas Ferenc a Ferencváros legendája és örökös bajnoka, emlékét örökké megőrizzük. (Fotó: fradi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON