Fradi: "Szeretnénk Európában is tényezők lenni" - brutális a lemaradás a középcsapatoktól

Feltöltve: 2016, február 18 - 12:54 Frissítve: 2016, február 18 - 15:15

Orosz Pál szerint a Ferencváros idén mindenképp szeretne csoportkört játszani valamelyik nemzetközi kupában. A vezérigazgató szerint a középtávú cél az, hogy a Fradi a régió meghatározó klubjává váljon, ami nem könnyű, mivel például az osztrák Rapid költségvetése két és félszerese a zöld-fehérekének. Orosz elmondta azt is: Böde hamarosan visszatér, ennek ellenére szeretnének egy hasonló kvalitású támadót igazolni. Nem kizárt, hogy Lyonból is érkezhet játékos az FTC-hez.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport "Reggeli Start" című műsorának volt a vendége, ahol beszélt a Ferencváros aktuális dolgairól.

- Nem aggódom a Videoton elleni vereség és a békéscsabai 1-0-s, nehezebben megszerzett győzelem miatt. A kupapárharc két mérkőzésen dől el, Csabán pedig mindig nehéz meccseket játszottunk. Az látható volt, hogy Böde Dani nagyon hiányzott, de egyre jobban van, így belátható időn belül pályára léphet. Mindenképp kell majd olyan támadót találnunk, aki hasonló esetekben pótolni tudja őt, az indifferens, hogy hazai vagy külföldi, az a fontos, hogy gólerős legyen. Nyáron tovább kell erősítenünk a keretet. A télen igazolt Trinks egy jó kvalitású játékos, aki 16 éves korától 20 éves koráig rendszeresen szerepelt a német utánpótlás válogatottakban. Később voltak nehezebb időszakai, de ha kondicionálisan utoléri magát, nagy hasznunkra lehet. A sérült Batik Bencével pedig azért hosszabbítottunk szerződést, mert bízunk benne, egy jó szellemiségű srác, aki hosszú távon fontos tagja lehet csapatunknak.

A Fradi vezetője beszélt a nemzetközi célokról is.
- Kimondott cél, hogy szeretnénk bejutni valamelyik nemzetközi sorozat csoportkörébe. Azt el kell mondjam, hogy amikor megnézem a klubok költségvetését, nem jó érzés fog el. A Basel például 90 millió euróból gazdálkodik, a Brugge 51-ből, de például a Rapidnak is 23 millió euró áll rendelkezésre, míg a mi éves költségvetésünk 9 millió euró. Bízunk benne, hogy a Lyonnal folytatott együttműködésünket tudjuk majd kamatoztatni, az sem kizárt, hogy azok a játékosok, akik náluk nem férnek be, de itt hasznosak lehetnek, kölcsönbe hozzánk kerülhetnek. Reálisan kell nézni a helyzetünket, szeretnénk nemzetközi szinten tényezők lenni, célunk, hogy a régió maghatározó klubja legyen a Ferencváros. (Fotó: fradi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON