Fradi: "Az én hibám az egész" - az ittasan balesetet okozó játékos vallomása

Feltöltve: 2016, február 2 - 13:47 Frissítve: 2016, február 2 - 16:41

Először és utoljára nyilatkozott a nemrég nagy port kavart ügyében Varga Roland, az FTC válogatott játékosa, aki csapattársával, Busai Attilával együtt szenvedett és okozott Budapesten autóbalesetet, úgy, hogy a szélső ittasan ült a kormány mögé. Varga mély megbánást tanúsítva elnézést kért mindenkitől, elmesélte az ominózus este részleteit, és vállalta a felelősséget tettéért, hozzátéve, hogy azon lesz, hogy a pályán törlesszen a szurkolók és szerettei felé.

Varga Roland és Busai Attila az FTC törökországi edzőtábora előtt szenvedett autóbalesetet, előbbi vezetett, a beszámolók szerint alkoholos befolyásoltság alatt. A baleset másnapján a Ferencváros közleményben reagált a történtekre, és súlyosan megbüntette a két játékost.

Varga a Fradi TV-nek, az M4-en beszélt először és utoljára a baleset körülményeiről és mély megbánást tanúsított.

- Amióta megtörtént ez a baleset, azóta nem nagyon tudok túllépni rajta. Próbálok nem egyedül lenni, hanem mindig a többiekkel, mert ha egyedül vagyok, akkor egyfolytában ezen jár az agyam. Nagyon rossz érzés, de túl kell tennem magam rajta. Nem lesz egyszerű, de szerencsére nagyszerű csapattársaim vannak, akik segítenek ebben. Nehéz erről beszélni, amíg az ember nem éli át, nem is tudja, ez milyen. Tartozom azoknak, azok szeretnek, hogy bebizonyítom a pályán, hogy lehet rám számítani, és ez csak egy kisiklás volt. Szeretnék mindenkitől elnézést kérni – mondta nyilatkozatában a Fradi TV-nek Varga Roland.

A magyar válogatott játékos kitért arra is, mi történt pontosan azon a bizonyos szombat estén.

- Most töltöttem be a 26. életévemet, nekem 23-án volt a születésnapom, Busai Attilának 21-én. Tudtuk, hogy edzőtábor lesz, szerettünk volna egy kicsit kikapcsolódni. Ittunk, úgy éreztem, hogy ettől függetlenül tudok vezetni. Így utólag nem kellett volna, ilyenkor már okosabb vagyok én is. Sajnos akkor nem gondoltam át a rosszabbik oldalát ennek az egésznek. Nagyon rosszul sült el, amiről csak én tehetek, Attilának semmi köze a balesethez. Ez az én felelősségem, én követtem el. Vállaltam is a felelősséget ezzel kapcsolatban. A legrosszabb, hogy sok embernek, a családtagjaimnak, a barátaimnak, az egész Fradinak, a szurkolóknak csalódást okoztam, amit soha nem szerettem volna. Ezért is ilyen nehéz erről beszélnem, de én is úgy éreztem, hogy mindenféleképpen tisztázni szeretném, hogy mi is történt – emlékezett vissza a balesetre a támadó.

- Megcsúsztam egy kanyarban és nekivágódtam egy falnak, hála Istennek, nem történt senkinek semmi baja. Nagyon reméltem, hogy nem történik senkinek komolyabb baja. Attila tenyerét kicsit megvágta kicsit az üveg, utána össze is varrták. Tőle személyesen már elnézést kértem, megbeszéltük, hogy ez az én hibám, és hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe hoztam őt is, ezúton is szeretnék tőle elnézést kérni. Kaptam egy jó nagy pofont az élettől, és ezután kicsit átértékeltem magamban a dolgokat. Szerencsére még időben kaptam ezt a pofont, hogy az egészségnél nincs fontosabb dolog a világon. Hála Istennek, vigyáztak ránk fönt, és kaptunk még egy lehetőséget, hogy ezt helyre tudjuk hozni, amennyire lehet.

A Ferencváros szélsője kiemelte, az általa vezetett autó harmadik utasa civil volt, a hírekkel ellentétben semmi köze nincs a Fradihoz és a magyar válogatotthoz, a labdarúgáshoz. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON