Böde úgy edz, mint talán még soha - mire elég a Fradi költségvetése?

Feltöltve: 2016, február 1 - 22:52 Frissítve: 2016, február 1 - 22:53

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a sérülése utáni visszatérésen dolgozó Böde Dániel edzésmunkájáról, a klub céljairól, és Florian Trinkst is jellemezte.

"Böde Dani tér vissza a sérüléséből, és nagyon szép munkát végez, óriási energiákat fordít erre. Az egyik fizioterapeuta, Peter Friar szinte csak vele foglalkozik. Nem tudom, Daninak volt-e valaha ilyen felkészülése, amikor ennyire komolyan kell venni mindent; itt nem lehet linkeskedni" – osztott meg mosolyogva egy jó hírt Orosz Pál a Sport TV Mai helyzet című műsorában a Belekből hazatérő FTC sérülésből lábadozó csatáráról.
"Már túl van a gyógytornán, kint van a pályán, és edz, már labdával is dolgozik. Természetesen azt a munkát még nem tudja végezni, amit a többiek, de van benne szerintem egy pszichés gát is, azért ő fél most attól, hogy nehogy még egyszer úgy lépjen, hogy ez a sérülés újra bekövetkezzen. Ez természetes, és ezen dolgozunk is. De szépen, a vártaknak megfelelően halad, talán picit előrébb is jár.

A bajnokságot 18 pontos előnnyel vezeti a Ferencváros, de a klubvezető szerint ez sem utolérhetetlen.
"Az a célunk, hogy lehetőség szerint minden mérkőzést megnyerjünk, nyilván más céllal nem is léphet pályára egy csapat. Ráadásul a Ferencvárosnak igen erős játékosállománya van jelen pillanatban. Szeretnénk mindenképpen odakerülni nemzetközi kupa csoportkörébe, de nem lesz könnyű dolgunk. A hétvégén egy képzésen vettem részt Münchenben, ahol számos csapattal találkozhattam, és mikor láttam a büdzséket, hogy ki, milyen költségvetésből megy, akkor azt mondtam, hogy még nehezebb a dolgunk. Amikor azt látom, hogy mondjuk egy Brugge, aki nem élcsapat Európában 50 milliós, egy Ajax 105 milliós költségvetéssel megy - és most direkt nem olyan nagy neveket mondtam, akik szóba sem jöhetnek, hogy esetleg nyerni tudunk ellenük a pályán -, még kell fejlődnünk ebben is, azt mondom."

"Egy klub építését két vonalon kell vinni. Egy óriási hagyománnyal rendelkező klub esetében, mint a Ferencváros, van egy image, egy klubmárka, amit a pályán elért eredményektől függetlenül kell építeni. A Lech Poznan alelnöke tartott egy előadást a válságkezelésről, hogy mit kell csinálni, ha tavaly bajnokok lettek, bejutottak az EL csoportkörébe, majd az idei bajnokságban 11 forduló után 5 ponttal tök utolsó helyen álltak. Az volt a konklúzió, ha van a klubnak egy stratégiája, azon végig kell menni, és nem szabad letérni róla, ha vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz eredmény van. Mindenféleképpen szeretnénk egy következő szintre jutni. Az talán az, hogy nemzetközi szinten is meg-megjelenjünk, és eljussunk oda, hogy csoportkört játszhatunk az Európa Ligában, jó esetben természetesen a Bajnokok Ligájában. Ennél sokkal messzebb nem tudunk jutni" – beszélt a feladatokról a vezérigazgató, aki kitért arra is, a nyugat-európai csapatok több évtizedes előnyben vannak, mivel ott már az 50-es, 60-as évektől üzletként, szórakoztatóipari ágazatként és nem pusztán sportként kezelték a labdarúgást.
Egy Real Madrid, egy Juventus és még sorolhatnám, már multinacionális cégek. Indifferens, hogy az adott Real Madrid terméket én Madridban vagy Tokióban szeretném eladni, mindkét helyen megveszik. Ezeknek akkora költségvetése van, amit soha nem lehet behozni; az elkövetkező 100 évben biztosan nem. Egy Real Madrid költségvetése 500 millió euró felett van. Nekünk reális céljaink kellenek, hogy legyenek, és a reális cél az, hogy belátható időben odakerüljünk Európa középmezőnyébe."

Orosz Pál jellemezte a csapat legújabb igazolását: "Florian Trinks érkezett, aminek nagyon örülünk, mert nem mondhatjuk el minden nap, hogy egy német korosztályos-válogatott játékos érkezik Magyarországra. Végigjárta U16-tól U20-ig a nemzeti csapatokat, harmincnál több alkalommal volt válogatott, ami nem lesz valaki véletlenül Németországban. Nagyon hiszek benne, hogy hasznára lesz a csapatnak." (Fotó: FTC Facebook)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON