Sikeresen lezajlott az I. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Feltöltve: 2016, január 26 - 21:59 Frissítve: 2016, január 26 - 22:05

Az UTE Baráti Kör és az amigeleken.hu DVTK szurkolói honlap közös szervezésében került szombaton megrendezésre a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában az I. Bánka-Rakaczki Emléktorna.

Az Emléktorna céljaként azt tűzték ki a szervezők, hogy egyrészt méltóképpen ápolják az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak, valamint a diósgyőriek tehetséges kapusának, Rakaczki Bencének az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzanak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a kezdeményezéssel erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot.

A tornát megelőzően az UTE és a DVTK labdarúgói is a kezdeményezés mellé álltak és külön-külön 220.000 Ft-tal járultak hozzá az akció sikeréhez.

A tornára 8 csapat nevezett, akik 2 db 4-es csoportba kerültek besorolásra:

Bánka csoport: Angyalföldi Vaddisznók, Lokiblog, MTK Baráti Kör és UTE Baráti Kör

Rakaczki csoport: FTC Baráti Kör, Haladás Szurkolói Kör, Pena Madridista Hungara és DVTK-amigeleken.hu.

A programot 4 fővárosi egyesület (Újpest, Vasas, MTK és Honvéd) U15-ös utánpótlás csapatainak körmérkőzéses tornája, valamint a színész válogatott és az UTE Öregfiúk mérkőzése színesítette.

Kora délután a résztvevők felsorakoztak a Fáy utcai csarnok parkettjén és közösen emlékeztek meg a két, fiatalon elhunyt sportolóról.

A kilátogató nézők izgalmas és rendkívül sportszerű mérkőzéseket láthattak. Az emléktornát az MTK Baráti Kör csapata nyerte veretlenül, akik a döntőben az UTE Baráti Kör együttesét győzték le. A kisdöntőben a DVTK-amigeleken.hu csapata győzedelmeskedett az FTC Baráti Kör fölött. A díjakat Bánka Gyula, Kristóf édesapja, valamint Rakaczki Tamás, Bence testvére adta át.

A nap végén a csapatok megerősítették szándékukat arra vonatkozóan, hogy jövőre ismét találkoznak a II. Bánka-Rakaczki Emléktornán, ami Miskolcon kerül majd megrendezésre.

A szervezők ezúton is köszönik valamennyi csapat részvételét, valamint a Vasas vezetésének támogatását, amiért térítésmentesen bocsátották rendelkezésükre a Fáy utcai sportcsarnokot.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON