Nagy változás jöhet az NB I-ben - más dimenzióban a magyar foci

Feltöltve: 2016, január 21 - 18:48 Frissítve: 2016, január 21 - 20:23

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő elmondása szerint a szövetségnél nagyon örülnek az Európa-bajnokság iránti kiemelt érdeklődésnek, továbbá arról is beszélt, hogy a tornára történő kijutással más dimenzióba került a magyar futball. Sipos amondó, két éven belül lerövidítésre kerülhet az NB I-ben a téli szünet, ehhez azonban meg kell teremteni a szükséges feltételeket.

„Nagy öröm, hogy ennyien érdeklődnek a magyar válogatott Eb-szereplése iránt. Ez is azt mutatja számunkra, hogy ez a sikeres kijutás a labdarúgást más dimenzióba helyezte Magyarországon. Nagyon sok támogató, szurkoló, érdeklődő fordult a labdarúgás felé, és izgatottan várják az Európa-bajnokságot. Ez egy nagyon jó érzés, másrészt viszont nem jó, hogy nem lehet mindenki ott, aki ott szeretne lenni a helyszínen, és ott szeretne szurkolni a válogatottnak” – mondta Sipos Jenő a Sport TV Mai helyzet című műsorában arról, hogy négyszeres a túljelentkezés az UEFA-nál a magyar labdarúgó-válogatott három csoportmeccsére rendelkezésre álló jegyekre.

Egy fontos információt is megosztott a jegyre várókkal: „Február elsejétől legyen a hitelkártyájukon pénz, ugyanis az UEFA onnan fogja lehívni a költségeket, és ha nem lesz pénz rajta, automatikusan továbblép, és elveszíti a jogosultságát.”

A második szakaszban (december-január) igényelt jegyeket nem lehet eladni, vagy odaadni másnak, ennek elsősorban biztonsági okai vannak. Van azonban még esély belépőket szerezni.

„Lesz majd az UEFA-nak egy március-áprilisi platformja, ami azoknak biztosít lehetőséget, akik a korábbi időszakban, tavaly nyáron ’vakon’ vásároltak jegyet az Európa-bajnokságra, amikor még nem lehetett tudni, melyik csapatok jutnak ki. Ők ezen a platformon kvázi beadhatják a jegyüket, ha nem akarnak menni, és akinek nincs jegye, az pedig üzletet köthet” – mondta a szóvivő. Hozzátette, február 1-ig egy újabb szakasz indult, amely a magyar lakcímmel vagy állampolgársággal nem rendelkező, határon túli magyarokat is érintheti; most ők is pályázhatnak.

Szóba került az is, hogy a MOL amellett, hogy sportág fejlesztését 2 milliárd forinttal támogatja, a válogatott sikeres felkészülését 285 millió forinttal segíti. Utóbbi felhasználásáról is beszélt a szóvivő: „Az MLSZ-nek nem csak A-válogatottja van, hanem van 15 másik csapata is. Van utánpótlás - U15, U17, U19, U21 -, vannak női csapatok, futsalcsapatok, amelyeket ugyanúgy működtetni kell, igazából ezek a csapatok nem termelnek bevételt. Ezek a pénzek természetesen az A-válogatott felkészülését is szolgálják, illetve a többi csapatnak a működését is, hiszen utazás, szállás, mérkőzésszervezés van, tornákat is szeretnénk szervezni a közeljövőben, és ez mind költségekkel jár, de igazán bevételt csak az A-válogatott termel.”

„A szövetségi kapitány is említette, hogy valóban hosszú ez a téli szünet, ezt le kellene rövidíteni. Ehhez viszont megfelelő pályák, stadionok kellene. Elkezdődött már ez a folyamat, itt van például a Ferencváros pályája, a felcsúti pálya vagy a Debrecen stadionja, ami megfelelő. Ezt szeretnénk tovább folytatni. Olyan fűthető pályákról van szó, amelyek nem 8-10, hanem mondjuk 1-2 fokra fűtik fel a pályákat, hogy lehessen rajtuk játszani úgy, hogy a hó és a jég elolvad. Ez a folyamat elindult, a stadionfejlesztési program keretében országszerte, és jelen állás szerint úgy gondoljuk, hogy körülbelül a 2017/18-as bajnokságra jöhet el az az idő, amikorra ezek a pályák felépülnek, és alkalmasak lesznek arra, hogy a téli időszakban is lehessen rajtuk bajnoki- és kupameccseket játszani” – fogalmazott Sipos Jenő a lehetséges rövidebb téli bajnoki szünettel kapcsolatban.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON