Újpest: "Az keressen sok pénzt, aki játszik, eredményt ér el" - az ügyvezető a teljesítményalapú bérezés irányába indulna el

Az Újpest ügyvezető igazgatója, Berta Csaba a Semleges Térfél szurkolói közösségének nyilatkozott a vírushelyzetről.
Nyikes Zoltán 2020. április 20., hétfő 17:54
Az Újpest ügyvezető igazgatója, Berta Csaba a Semleges Térfél szurkolói közösségének nyilatkozott a vírushelyzetről.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 20., hétfő 17:54

Az újrakezdésről, az egyéni edzésekről

- Ahogy telnek a hetek, egyre inkább rosszabb a helyzet, nehéz lesz egy esetleges újrakezdésnél bekapcsolódni a mindennapi munkába. Ebben az esetben felmerül a kérdés, mennyi felkészülést engednek a csapatoknak? A szinten tartó edzés egy darabig jó, de nem helyettesít semmit... A játékosok gyakorlatilag felelős munkavállalók, akiknek a munkaeszközük a saját testük. Saját érdekük, hogy szinten tartsák magunkat, mert ha visszaáll az élet a rendes kerékvágásba, akkor hamar kiderül, hogy valaki ellazsálta az egyéni edzéseket.

A kiscsoportos edzésekről

- Szorosan együttműködünk az orvosi stábbal, akik nagyon nagy óvatosságra intenek minket ezzel kapcsolatban. Felmerül a kérdés, ad-e annyi szakmai pluszt ez az edzés?

Mi történik akkor, ha egy játékos megbetegszik és komolyabb problémája lesz a fertőzés következtében? Mi történik akkor, ha valamelyik hozzátartozója megbetegszik ezáltal?

Nagy valószínűséggel a jövő héten az első csapat keretét és közvetlen szakmai stábját le fogjuk tesztelni, és a tesztek eredményének függvényében fogunk döntést hozni a kiscsoportos edzések lehetőségéről.

A bajnokság folytatásáról

- Két hete a Csányi úrral megtartott online beszélgetés során felmerült a június 13-i kezdés, amit talán be lehet lőni. Mindez azt vetíti előre, hogy május 20. körül el kell kezdeni a csapatedzéseket. Felmerül a kérdés sokakban, hogyha elindítjuk a bajnokságot olyan körülmények között, ahol fennállnak a kockázatok, akkor ez hogyan befolyásolja a teljesítményt, és reális képet kapunk -e az erőviszonyokról? Persze, sportszervezetők vagyunk, játsszuk le és dőljön el a pályán. Az is egy kérdés, hogy milyen lenne nézőkkel vagy nézők nélkül? A legkevesebb esély arra van, hogy nézők előtt rendeznének meccseket, inkább zártkapus megoldásokról lehet hallani.

A fizetéscsökkentésről

- Egyelőre még várakozó állásponton vagyunk, tudniillik az Újpest fizetései nem a topkategóriába tartoznak a magyar NB I-ben. Nem kellett fejvesztve szaladni a játékosokhoz, hogy valamennyi százalékkal szeretnénk csökkenteni a fizetést... Számszerűleg nem tudom hogyan alakulnak a prémiumok a többi csapatnál, és ezáltal hova tehetjük magunkat.

Ha rajtam múlna, a fizetéseket eltolnám a teljesítményalapú bérezés irányába, hogy sokkal inkább az domináljon, mint az alapbér.

Azt vallom, az keressen sok pénzt, aki játszik, eredményt ér el, és aki által a csapat sikeres lehet.

Olvastad már?
Újpest: "Nincs mit szépíteni, kritikán aluli volt, ahogy játszottunk" – interjú a kíméletlenül őszinte csapatkapitánnyal
A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet alatt megváltozott Litauszki Róbert élete, aki a csakfoci.hu-nak adott interjújában kendőzetlen őszinteséggel beszélt az idén nyújtott - szavaival élve - kritikán aluli teljesítményükről, és szóba került a közelmúltban tett hangzatos nyilatkozata is. Az Újpest csapatkapitánya elmondta azt is, lesznek-e kiesési gondjai a csapatnak, és szerinte előbb-utóbb újra a nemzetközi kupaporondon láthatjuk-e a lila-fehéreket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz