Fotó: www.dac1904.sk/hu/Cséfalvay Á.András

Schäfer: "Idén EL-csoportkör, jövőre bajnoki cím" – a DAC középpályása felnéz korábbi MTK-s csapattársaira

A dunaszerdahelyiek utánpótlás-válogatott játékosa, Schäfer András legszívesebben a Poprád elleni kupameccsre emlékszik vissza a DAC-os időszakról.
Nyikes Zoltán 2020. április 17., péntek 13:41
Fotó: www.dac1904.sk/hu/Cséfalvay Á.András
A dunaszerdahelyiek utánpótlás-válogatott játékosa, Schäfer András legszívesebben a Poprád elleni kupameccsre emlékszik vissza a DAC-os időszakról.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 17., péntek 13:41

Schäfer András, a DAC és a magyar U21-es válogatott középpályása volt a harmadik vendég a klub hivatalos Facebook-profilján folytatott élő videóbeszélgetések sorozatában, ahol a szurkolók bombázták kérdésekkel. A 21 éves játékos pörgősebbnek látja a szlovák bajnokságot a magyarnál - írja a dac1904.sk.

– Több itt a fiatal és nagyobb az iram. Odahaza viszont nagyobb egyensúlyt éreztem a mérkőzéseken belül. Nekem nagyon tetszik ez a pörgősség, a lapok alapján talán túlzottan is beleélem magam. Ha az olasz bajnoksághoz kellene viszonyítanom, nem mondanám, hogy a Serie A háromszor gyorsabb lenne. Taktikusabb az olasz foci, nagyobb klasszisok vannak a csapatokban, és az edzések is keményebbek voltak, de az is egy megugorható szint – válaszolta a középpályás, aki nagyon jól érzi magát a DAC-nál, minden várakozását felülmúlta az akadémia, az ott dolgozók és a csapattársak is, nagyon pozitív eddig a klubbal kapcsolatban. Dunaszerdahely is nagyon tetszik neki, és elég sokan felismerik őt a városban.

Schäfer szurkolói kérdésre arra is kitért, hogy kimondottan nincs kedvenc focistája, viszont a volt MTK-s csapattársait, Kanta Józsefet és Bognár István nagyon tiszteli, legtöbbször az ő játékukat szokta figyelni, ha meccseket néz. Mint minden focista vagy szurkoló, a DAC 21 éves játékosa is hiányolja a meccsek hangulatát.

– A hazai szurkolótábor előtt játszani egy új érzés volt számomra. Minden itteni találkozó megmaradt bennem. Legszívesebben a Poprád elleni kupameccsre emlékszem, ahol győztünk és meglett a továbbjutás– folytatta Schäfer, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikerének az MTK Budapesttel szerzett NB II-es bajnoki címet tartja csapat- és egyéni szinten is, majd arra a kérdésre, hogy a DAC-cal a bajnoki címet vagy az Európa Liga-csoportkört választaná, frappánsan így felelt:

Idén legyen az EL-csoportkör, jövőre pedig a bajnoki cím.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz