Fotó: www.mancity.com

Guardiola alapemberét akarja a Barcelona, Mourinho is ráhajt Haalandra – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. március 23., hétfő 21:52
Fotó: www.mancity.com
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 23., hétfő 21:52

ANGLIA

Chelsea: Az első számú jelölt a védekező középpályás posztra a West Ham játékosa, Declan Rice, ám nem lesz egyszerű megszerezni őt, hiszen mégy négy év hátravan a szerződéséből. (Sky Sports)

Newcastle: Véglegesen megvásárolnák a szezon végén a Tottenhamtől kölcsönben lévő balhátvédet, Danny Rose-t, a Spurs pedig hajlandó is elengedni a játékost. (The Northern Echo)

Manchester City: Mint ismert, a klubot kizárták a Bajnokok Ligájából, ezt követően pedig a manchesteriek fellebbeztek az ítélet ellen, de a koronavírus-járvány miatt döntés augusztus előtt szinte biztosan nem várható. A nagy bizonytalanságban azonban kulcsjátékosok távozhatnak, így például Aymeric Laporte is, akit a hírek szerint a Barcelona szerezne meg. (Mundo Deportivo)

Liverpool: Sajtóhírek szerint végzetes lehet a spanyol kapus, Adrián Atlético Madrid elleni hibája, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a címvédő már a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben búcsúzzon a sorozattól. Állítólag Jürgen Klopp a nyáron másik hálóőrt igazolna Alisson mögé. (Evening Standard)

Arsenal: Nagytakarítást végezhet nyáron Mikel Arteta, aki öt játékosának is búcsút inthet: Shkodran Mustafi, Sokratis Papastathopoulos, Sead Kolasinac, Mohamed Elneny és Henrikh Mkhitaryan sem szerepel a tréner tervei között. (Football.London)

Tottenham: José Mourinho a Borussia Dortmundban is remekül játszó Erling Haalandot igazolná le a nyári átigazolási időszakban. A norvég támadó januárban igazolt a Salzburgtól a német együtteshez, amelyben 12 meccsen 11 gólt lőtt már. (Sport.es)

Bournemouth: A másodosztályban a feljutásra esélyes Leeds United igazolná le az U21-es válogatott védőt, Aaron Ramsdale-t. (Football Insider)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Új szerződést kínált kapusának az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetése, de Marc-André ter Stegen egyelőre nem fogadta el a klub ajánlatát a katalán Sport értesülése szerint. A lap úgy tudja, hogy a 27 éves német hálóőrnek határozatlan időre hosszabbítanák meg jelenlegi, 2022 nyaráig szóló kontraktusát, amellett évi nettó 6,5 millió eurós fizetést kapna. Az újság szerint maga a kapus halasztotta el a szerződéshosszabbításával kapcsolatos tárgyalást. A Sport úgy látja, nem kétséges, hogy Ter Stegen maradni akar a katalán gárdánál, viszont úgy érzi, tett már annyit a csapatért, hogy a házi bérezési listán a legjobban fizetettek közé kerüljön. Tárgyalási pozícióját erősíti, hogy hazájából is van komoly érdeklődő: a Bayern München szívesen alkalmazná a válogatott hálóőrt. Ter Stegen a 2019/20-as szezon eddigi szakaszában 34 meccsen védett a Barcelonában, 34 gólt kapott, tizenegy alkalommal egyszer sem vették be a kapuját. A Barcelonához 2014-ben csatlakozott a Borussia Mönchengladbachtól 12 millió euróért, a Transfermarkt 90 millió euróban adja meg a kapus jelenlegi futballpiaci értékét. (MTI)

La Liga: A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) hétfőn a La Ligával közös közleményében jelezte, hogy az eredetileg április 3-ig felfüggesztett bajnokságok egyelőre "meghatározatlan ideig" nem folytatódnak. A két szervezet a spanyol kormány ajánlásait követve addig nem engedélyezi a mérkőzések megrendezését, ameddig azok egészségügyi kockázatot jelentenek. (MTI)

E-sport: A Marco Asensio által irányított Real Madrid nyerte meg a spanyol labdarúgóklubok által az interneten rendezett FIFA-bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt szünetelő La Liga második helyén álló fővárosiak szélsője térdsérülés miatt még nem lépett pályára a jelenlegi szezonban, de a pályán kívül remekül teljesített, és a videojáték-torna vasárnapi döntőjében 4-2-re legyőzte Aitor Ruibalt, aki a Leganést vezette. A La Liga által is támogatott Playstation-bajnokság fináléját több mint 170 ezer szurkoló követte a képernyők előtt, a viadalt a spanyol televízió is közvetítette. A 18 csapatos mezőnyből csak a Barcelona és a Real Mallorca hiányzott, mivel ezt a két klubot egy másik videojáték-fejlesztő cég szponzorálja. A háromnapos esemény során 140 ezer euró gyűlt össze a járvány elleni küzdelem támogatására. (MTI)

OLASZORSZÁG

Fiorentina: A Juventus és az Inter is szívesen látná soraiban az 1-szeres olasz válogatott középpályást, Gaetano Castrovillit. (Calciomercato)

AS Roma: Meggyőző játékot nyújtott eddig a mostani idényben a Manchester United kölcsönjátékosa, Chris Smalling, akit végleg megtartana az AS Roma a nyáron, ehhez 32 millió fontot kellene kifizetnie az MU-nak. A védő iránt az Arsenal is érdeklődik, ám Smalling is az olaszoknál szeretne maradni, sőt, még a fizetéscsökkentést is elfogadja. (Sky Italia)

Lazio: A Tottenham mellett már a Lazio is kinézte magának a Liverpool középső védőjét, Dejan Lovrent, aki nagy valószínűség szerint távozik az Anfieldről nyáron. A horvát játékos szerződése 2021 júniusában jár le, a klubja 20 millió euró körüli összegért válhat meg tőle. (Gazzetta dello Sport)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Reális esélye van annak, hogy David Alaba a nyáron elhagyja a klubot. Az osztrák labdarúgót az előző hetekben a Barcelonával és a Real Madriddal is szóba hozták. (Bild)

Megkezdték a tárgyalásokat Kingsley Comannal az esetleges szerződéshosszabbításról.

Schalke: Az RB Leipzig második számú kapusát, Yvon Mvogót szemelték ki, a lipcsei klub pedig hajlandó is lenne elengedni játékosát kölcsönben, opciós vételi jogot biztosítva a gelsenkirchenieknek. (Bild)

VILÁGFOCI

Gazdaság: Változatlanul Lionel Messi keres a legjobban a labdarúgók között - derül ki a France Football listájából, amelyet keddi megjelenése előtt már hétfőn ismertetett a spanyol hírügynökség. A párizsi magazin becsült összegeken alapuló lajstromának első helyét a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona argentin sztárja 131 millió euróval foglalja el, amely summa a játékos idénybeli bruttó fizetéséből, meccsprémiumokból és reklámbevételekből tevődik össze. Messi mögött az örök vetélytárs Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál csillaga következik 118 millióval, a harmadik legmagasabb jövedelmű futballista pedig a Paris Saint-Germain brazil kiválósága, Neymar, akinek bevétele a France Football szerint 95 millió euró. A triótól jócskán lemaradva Messi francia csapattársa, Antoine Griezmann a negyedik 38,5 millióval. A legjobban fizetett edzők listáját az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone vezeti 40,5 millió euróval, őt az olasz Antonio Conte (Internazionale) 30, a spanyol Josep Guardiola (Manchester City) pedig 27,5 millió euróval követi. (MTI)

FIFA: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke úgy véli: a koronavírus-krízis esélyt kínálhat arra, hogy megváltozzon a futball jövője. A svájci-olasz sportvezető ezzel elsősorban a versenynaptár szűkítésére gondol. "Talán megreformálhatjuk a labdarúgást, s ennek keretében egyet visszaléphetünk" - nyilatkozott 50. születésnapja alkalmából a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Infantino. "Kevesebb, de érdekesebb torna. Talán kevesebb csapat, de kiegyenlítettebb erőviszonyok. Kevesebb mérkőzés, hogy óvjuk a játékosok egészségét, de talán izgalmasabb párharcok." - fogalmazott. Infantino álma a nagyobb létszámú, 24 csapatos klubvilágbajnokság, ez azonban az Európa-bajnokság és a Copa América 2021-re halasztásával egyelőre nem valósulhat meg. Annyit elárult ugyanakkor, hogy reményei szerint hamarosan új időpontot találnak a viadalnak, amelyre 2021-ben, 2022-ben, de legkésőbb 2023-ban kerülhet sor. A FIFA elnöke hangsúlyozta: a labdarúgásban a koronavírus-járvány miatt beállt kényszerpihenő csak akkor érhet véget, ha már nem lesz több rizikó. "Teljesen világos az álláspontunk: akkor indul ismét útjára a labda, amikor lehetséges, és már senkinek az egészségét nem veszélyezteti" - mondta. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz