NB I: Tökéletes akcióval nullázták le a Fradit, elmaradt a Nikolics-gól 1765 nap után - videók

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának legemlékezetesebb góljai és jelenetei.
Dudás Gábor 2020. február 23., vasárnap 9:30
Az OTP Bank Liga 22. fordulójának legemlékezetesebb góljai és jelenetei.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 23., vasárnap 9:30

NB I, 22. forduló: Minden a gólokról, videók, jegyzőkönyvek

Mint arról beszámoltunk, óriási meglepetésre már a meccs első negyedében állva hagyta a címvédő és listavezető Ferencvárost a Mezőkövesd az OTP Bank Liga 22. fordulójának rangadóján (3-0). A legszebb hazai gól a három közül a harmadik volt: egy eladott labda után Zivzivadze, Karnickij és Cseri Tamás parádés ellenakciója következett, amelynek végén a magyar középpályás sakk-matt helyzetben talált a kapuba.

Remekül sikerült a szombatja az FTC-t üldöző MOL Fehérvár FC-nek is, hiszen a triplázó Petrjak (a Transfermarkt statisztikája szerint először jutott profi karrierje során mesterhármasig az ukrán szélső) vezetésével a Vidi 4-1-re legyőzte a Zalaegerszeget. Megszerezhette volna hazatérése óta első gólját Nikolics Nemanja is, a 49. percben, 1-0-s állásnál azonban Demjén kivédte a büntetőjét. A 200. NB I-es meccsén pályára lépő magyar válogatott csatár nagyjából 10 másodperc múlva egy gólpasszal vigasztalódhatott, hiszen ő készítette elő Petrjak első találatát.

Nikolics egyébként 1765 nap, illetve csaknem 5 év után szerezhetett volna gólt az NB I-ben.

11-est rontott Davide Lanzafame is a Puskás Akadémia elleni bajnokin (1-1), igaz, később javított az NB I góllövőlistáját vezető Budapest Honvéd-csatár.

Az olasz támadó - aki vezeti a büntetőkből szerzett gólok ranglistáját is az idényben (6-ból 4 sikeres kísérlet a mérlege) - egy másik 11-essel pontot érő gólt szerzett végül.

Még maradva a büntetőknél: a hetek óta krízisben lévő Újpest némi megnyugvást jelentő és talán edzőmentő győzelmet aratott Kaposváron (1-0), így hét pontra áll már a kiesőzónához képest. A lilák győztes gólját az a Novothny Soma jegyezte 11-esből, aki két találatával már az Újpest legeredményesebb játékosa tavasszal.

A játékos által erősen vitatott piros lapja és eltiltása után tért vissza a Paksi FC csapatába Böde Dániel, aki igencsak emlékezetessé tette az egyébként is maradandó forgatókönyvű, DVSC elleni mérkőzést (4-2). A tolnaiak csapatkapitánya a 33. percben ellenállhatatlan erőként indult meg a félpályától, két védőt is lerázott magáról, majd a kapuba passzolt ziccerben.

Az OTP Bank Liga tabellájának állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz