Szima eltüntetné a Fradi pénzügyi előnyét: "Annyit teszek bele a Lokiba, amennyit tudok"

Feltöltve: 2016, február 12 - 09:59 Frissítve: 2016, február 12 - 13:58

Szima Gábor akár ingyen is átadná a DVSC-TEVA többségi tulajdonrészét egy olyan befektetőnek, aki jelentősen megnövelné a klub költségvetését, de addig nem hagyja, hogy beleszóljanak, mennyi pénzt tett és tesz a csapat működtetésébe, mint fogalmazott, eddig is annyit áldozott a debreceni futballra, "amennyit tudott és akart". A Loki első embere az átigazolásokról, a Ferencváros jelenlegi jelentős és eltüntetni kívánt pénzügyi előnyéről, és arról is beszélt, hogy a csapat korábbi kezdőkapusának karrierje alighanem véget ér sérülése miatt.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Debrecen város polgármestere, Papp László aggodalmának adott hangot a DVSC pénzügyi helyzetével kapcsolatban, mondván, a klub még egy forintot sem látott abból a pénzből, amelyet Szima Gábor a cégei által üzemeltetett kaszinókba fektetett, ezzel pedig a klubvezető szerződést szegett, amely jogi következményeket is vonzhat maga után.

Szima Gábor többségi tulajdonos egy sajtóbeszélgetésen röviden, de reagált az elhangzottakra, hozzátéve, hogy a jövő héten asztalhoz ül a városvezetővel, hogy tisztázhassák az ügyet.

A klubvezető kiemelte, hogy saját döntése volt, hogy a DVSC-t beveszi a kaszinós cégekbe, hogy abból támogathassa a klubot, anélkül, hogy 100 millió forint adót bukjanak. Ma már ezt hibának látja, hiszen sokan úgy vélik, ez valamiféle feltétel volt, pedig nem. Szerinte annak, hogy ő kapta a kaszinós koncessziókat, semmi köze ahhoz, hogy ő a DVSC első embere – írja a dehir.hu bővebb beszámolójában.

- Lehet engem presszionálni, hogy mennyi pénzt tegyek a DVSC-be, eddig is tettem annyit, amennyit tudtam és akartam – néha erőn felül is -, ezután is fogok. Vagy nem teszek bele, s veszem a kalapom, és finanszírozza más a DVSC-t – jelentette ki. Megismételte, ha jön valaki, aki jelentősen megnöveli a DVSC költségvetését, annak átadja a tulajdonrészét, egyetlen forintot sem kér érte.

- Azt szeretném, ha béke lenne, és a futballról szóljon végre a debreceni labdarúgás ügye – tette hozzá.

Szima a téli átigazolások kapcsán is válaszolt kérdésekre a sajtóbeszélgetésen, például arra a felvetésre, hogy Balogh Norbert eladása után sok szurkoló várt volna valami igazán nagy játékosra.

Az elnök elárulta, hogy külföldről már nem tudtak hozni játékost (a magyar játékosok arányait szabályozó előírások miatt), a magyar kluboknál viszont nem látnak olyan tehetséges labdarúgót, aki szóba jöhetne. Hozzátette, hogy "a Fradiból mi nem tudunk igazolni", lévén az FTC költségvetése 4 milliárd forint, a Lokié pedig valamivel több, mint 1 milliárd 200 millió forint. A klubelnök szerint ezek az anyagi különbségek idővel eltüntethetők, s ők azon dolgoznak, hogy el is tüntessék.

A hónapok óta sérült korábbi kezdőkapus, Nenad Novakovic sorsa kapcsán Szima kifejtette: úgy tűnik, a hálóőr pályafutásának vége. A rehabilitációja még zajlik, de még most sem tart ott, hogy futni tudjon.

Az elmaradt bérekkel kapcsolatos pletykákra reagálva Szima Gábor elmondta, amit már többször is hangsúlyozott: a játékosok mindig megkapták időben a fizetésüket. Az MLSZ egyébként is havi szinten monitorozza az NB I-es klubok költségvetését, ha a klub nem fizetne a játékosoknak, az licencproblémákkal járna - teszi hozzá a dvsc.hu. (Fotó: dvsc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON