2015 legnagyobb felemelkedései és bukásai a magyar fociban - 1. rész

Feltöltve: 2016, január 7 - 12:21 Frissítve: 2016, január 7 - 15:41

Ahogyan az lenni szokott: az előző év hozott nagy felemelkedéseket és nagy mélyrepüléseket is a magyar futballban. A csakfoci.hu három napon át tartó sorozatában összegzi 2015 nagy változásait: TOP25-ös listánkon helyet kapnak azok, akik sokkal jobban zárták az óévet, mint azt kezdték, és azok is, akiknek - akár önhibájukon kívül is - rossz emlékként marad majd meg 2015. Az első részben a 21.-25. helyezettekről olvashatunk, és naponta haladunk a legnagyobb szárnyalás, és a legcsúnyább bukás felé, addig lehet találgatni kik végeznek dobogón.


TOP 25 FELEMELKEDÉS

25. Dinnyés Márton:
A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtóosztályának vezetőjét nagy nemzetközi elismerés érte. Az Európai Labdarúgó-szövetségnél médiabizottsági tagnak választották meg a 2015-2019-es időszakra. Bernd Storck egyébként a válogatott kommunikációs stábjában is változást eszközölt a pótselejtezők előtt, hiszen lecserélte az addigi felelőst, ám Dinnyéssel tökéletes a munkakapcsolata a kapitánynak.

24. Szélesi Zoltán:
Júniusban még játékosként volt a válogatott tagja, ezt követően pedig az edzői pályán nagy sebességgel lépdelt feljebb. Előbb egyből szövetségi edző lett az U17-es korosztályos válogatott mellett, majd Bernd Storck stábcseréjét követően a nagyválogatott stábjába is bekerült, és készülhet az Eb-re.

23. A Puskás Akadémia utánpótlás-csapata:
Megnyerték az U18-as bajnokságot, ráadásul kijutottak a Youth League-ba. A legrangosabb európai utánpótlás kupasorozatban Magyarországot idén először képviselte klub, a felcsútiak a bajnoki ág legjobb 16 csapatáig jutottak. Ott sem vallottak szégyent, hiszen több mint 1200 néző előtt legyőzték a Celticet az odavágón.

22. Robert Kilin:
Fiatal edzőként, komolyabb szakmai múlt nélkül, szinte ismeretlenül érkezett hazánkba, jelenleg pedig a magyar U21-es válogatott edzője, sőt, mivel Bernd Storck a válogatottal elfoglalt, egyre több hatása van a hazai utánpótlásra. Kapcsolatuk nem új keletű, az Olympiakos U21-es csapatának volt a másodedzője, és egyben Storck segítője.

21. Futsal-válogatott:
Legutóbb hat éve, 2010-ben vehetett részt - az egyébként hazai rendezésű - Eb-n a magyar futsalválogatott, de 2015 egy új korszakot nyitott a sportág életében. Amikor úgy tűnt, minden elúszik, akkor az utolsó másodpercben fejesgóllal (!) sikerült megverni a papíron jegyzettebb román válogatottat, ezzel a csapat kijutott az Eb-re. Sőt, a világbajnokságra is maradt esély a decemberi szereplésnek köszönhetően, arra idén pótselejtezőn kvalifikálhatja magát az együttes.


TOP 25 BUKÁS

25. Osváth Attila:
Bernd Storck egyik kedvenc fiatalja, és mivel a válogatott keret nem bővelkedik jobb oldali védőkben, az Európa-bajnokságra is jó esélye lehetett volna. Pechjére megsérült, súlyos operáción esett át. A Vasas védője egy álommal lett szegényebb egyelőre.

24. Rudolf Gergely:
5 éve ő volt a válogatott leggólerősebb játékosa: 2015-ben azonban mindössze egy gólra futotta tőle. Egyfolytában sérült, a Vidinél alig három meccsen játszatták, de egyszer sem félóránál többet.

23. Dunaújváros:
Kiestek az NB I-ből, nyáron alaposan megrendült a klub anyagi háttere, módosítani is kellett a célokat: a visszajutás helyett már a stabilitás megteremtése az első, de egyelőre inkább ismét széthullani látszik a klub.

22. Vágó Attila:
Az év döntő részében nem is ülhetett kispadra, mert az MLSZ egy esztendőre eltiltotta őt rasszizmus miatt. Ha ez nem lenne elég csapás: a trénernek az év elején egy sírkő levágta négy ujját, és bár azokat meg lehetett menteni, részeket amputálni kellett belőlük.

21. Szalai László:
2015 elején még úgy tűnt, hogy az edzőképzés vezetése mellett rangos feladatok elébe néz: vele megy majd az U20-as válogatott a világbajnokságra. Storck érkezésével azonban gyengültek a pozíciói, akadtak súrlódások is, végül nem ő irányította a magyar fiatalokat, és úgy tűnik, háttérbe szorult a szövetségen belül is.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON