Jön az I. Bánka-Rakaczki emléktorna - szurkolói kezdeményezés indul

Feltöltve: 2016, január 9 - 10:09 Frissítve: 2016, január 9 - 10:11

Egy évvel ezelőtt rendezték meg a Rakaczki Bence Emléknapot, ennek eredményképpen ma már mindenki megcsodálhatja a klubház falán elhelyezett bronz emléktáblát. Most újabb jótékonysági tornára invitál az amigeleken.hu.

A diósgyőriek szurkolói honlapja így számol be az eseményről:

Már akkor tudtuk, hogy folytatni fogjuk, mert ápolni akarjuk Bence emlékét, a nevét a köztudatban akarjuk tartani és nem mellesleg nagyon jó segíteni másokon.

Lázár Bence betegsége indított el egy olyan folyamatot, melynek eredményeképpen január 23-án első alkalommal kerül megrendezésre az immár országos, I. Bánka-Rakaczki emléktorna. Az amigeleken.hu csapata felvette a kapcsolatot az UTE Baráti kör vezetőjével, szerettük volna megérdeklődni, hogyan tudnánk segíteni a fiatal játékoson. Éppen akkor Lázár Bencének nem volt szüksége külön szurkolói segítségre, így az újpesti és a diósgyőri szurkolók kiötlötték ennek a tornának az alapelvét.

Mi lenne, ha elébe mennénk az ilyen eseményeknek? Az ország legjelentősebb táborainak képviselőit hívjuk egy jótékonysági tornára, ahol a nevezési díj bekerül egy alapba, amit arra tartanak fenn a szurkolók, hogy ha hasonló betegségről vagy tragikus esetről szereznek tudomást a sport világából, akkor az alapban lévő pénzzel azonnal segíteni tudjanak. Ez a torna célja.

Egész napos lesz az esemény, ahol megmérkőznek a táborok egymással és és a kölcsönös tiszteletadás elve mellett még segítenek is. Természetesen a helyezettek kupával és érmekkel ünnepelhetik a sikeres szereplést. Terveink szerint a tornát minden évben megrendezzük egy magyarországi nagyvárosban, és nagyon szeretnénk, hogy ez egy rangos rendezvénnyé fejlődjön. Természetesen bárki támogathatja a kezdeményezést, erre lehetőséget biztosítunk. A szervezésből teljesen kihagytuk a szövetséget mert úgy gondoljuk, a szurkolók maguktól is létre tudnak hozni ilyen dolgokat, ami azt bizonyítja, hogy ez a közösség és az összefogás példa lehet bárki számára.

A szervezés a célegyenesbe ért. Tegnap bejelentettük az emléktornát az ATV reggeli műsorában, melyet az alábbi videón megtekinthettek. Továbbra is várjuk korlátozott számban a segíteni szándékozó csapatokat, és nagyon várjuk a torna napját, hiszen a Diósgyőr szurkolók csapata győzni megy!

A tornára való jelentkezést az erre a célra elkészített weboldalon, vagy az info@amigeleken.hu e-mail címen jelezhetitek.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON