Fotó: www.molfehervarfc.hu/Cuhorka Ádám

Juhász: "Nagyon nehéz visszahozni egy olyan formát, ami a bajnokság hajrájához kell"

Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC 95-szörös válogatott futballistája bízik benne, hogy a pályán, szurkolók előtt fejezheti be pályafutását.
Nyikes Zoltán 2020. április 6., hétfő 18:49
Fotó: www.molfehervarfc.hu/Cuhorka Ádám
Juhász Roland, a MOL Fehérvár FC 95-szörös válogatott futballistája bízik benne, hogy a pályán, szurkolók előtt fejezheti be pályafutását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 6., hétfő 18:49

A 36 éves védő, aki a visszavonulásáról szóló döntést már korábban meghozta, hétfőn az M1 aktuális csatornának adott interjújában reagált arra a hírre is, miszerint ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságot június 30-ig be tudják fejezni, május 10-ig el kellene kezdeniük edzeni a csapatoknak.

"Háromhetes felkészülésre mindenképpen szükség lenne, hiszen most a fizikális részét mindenki megoldja, ahogy tudja, de mivel csapatjátékról van, nagyon nehéz pótolni két hónapot, visszahozni egy olyan formát, ami a bajnokság hajrájához kell" - magyarázta.

A kiváló védő karrierje jelentős részét az Anderlechtnél töltötte, így természetesen közel áll hozzá a belga labdarúgás, az ottani bajnokságot azonban a járványügyi helyzet miatt, Európában elsőként törölték.

"Nagyon meglepett, hogy ilyen elhamarkodottan döntöttek, hiszen amikor még kint játszottam, mindig azt hangoztatták, hogy az igazi verseny még csak ilyenkor kezdődik, felezik a pontokat és indul a rájátszás" - mesélte.

Olvastad már?
A Vidi sportigazgatója: "Egyelőre nincs információm bércsökkentésről" – a közepesnél gyengébb minőségű légiósokról is beszélt
Kovács Zoltán sportigazgató elárulta, hogy az alapemberek közül egyetlen játékosnak jár le a szerződése a nyáron, de úgy gondolja, ha kitolják a szezont, akkor a megállapodások érvényességének is meg kell változnia.
Elolvasom

Juhász Roland arról is beszélt, hogy nem olyan régen

még egy reálisnak tűnő, álomszerű befejezés képe is a szeme előtt lebegett, ugyanis

a Magyar Kupa-döntő eredetileg kiírt napján, május 20-án lett volna húsz esztendeje annak, hogy bemutatkozott a profik között, az MTK színeiben egy Diósgyőr elleni NB I-es találkozón debütált. A fehérváriak jelenleg a négy között vannak - ellenfelük a Mezőkövesd -, míg a másik ágon korábbi klubja, az MTK a Honvéddal csatázik majd, így akár jelenlegi csapata az egykorival is találkozhat a fináléban.

Karrierjével kapcsolatban a védő megjegyezte, büszke rá, hogy pályafutását három együttesben játszotta, belgiumi légióskodásának legemlékezetesebb pillanataként a bemutatkozását jelölte meg, amely 2005-ben egy Chelsea elleni 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzés volt a Stamford Bridge-en, két héttel korábban még az MTK-Tatabánya találkozón lépett pályára.

Legkeményebb ellenfele saját bevallása szerint a svéd Zlatan Ibrahimovic volt, pedig az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo ellen is futballozott.

Juhász Roland - akit középhátvédként mindössze kétszer állítottak ki karrierje során - a válogatottal kapcsolatban megjegyezte, a nemzeti csapatban minden egyes mérkőzésen óriási megtiszteltetés volt pályára lépni, természetesen a legnagyobb élményt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság jelentette.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh Hunor Vajk
Hosszú távú szerződést írt alá a dán Köbenhavnnál az U17-es magyar válogatott játékos, Németh Hunor Vajk.
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Tovább az összes átigazoláshoz