La Liga: Benzema szerezte a Zidane-éra 500. gólját, ismét négy pont a Real Madrid előnye - videó

Az éllovas Real Madrid hazai pályán két góllal legyőzte a kiesés ellen küzdő Alavést a spanyol bajnokság 35. fordulójának pénteki zárómérkőzésén.
Csakfoci Admin 2020. július 10., péntek 23:57
Az éllovas Real Madrid hazai pályán két góllal legyőzte a kiesés ellen küzdő Alavést a spanyol bajnokság 35. fordulójának pénteki zárómérkőzésén.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. július 10., péntek 23:57
Real Madrid-Alvés 2-0 (Benzema 11. - 11-esből, Asensio 50.)

A találkozó 11. percében Karim Benzema büntetőből juttatta vezetéshez a fővárosi gárdát, a francia csatár az 50. percben gólpasszt adott Marco Asensiónak.

Zinédine Zidane együttese az újrakezdés óta még hibátlan, ez volt sorozatban a nyolcadik sikere, ezeken hatodszor gólt sem kapott. Az Alavés ebben az időszakban egy győzelem mellett hetedszer szenvedett vereséget.

A francia mester ráadásul mérföldkőhöz ért, Benzema találata ugyanis az 500. gól volt, mióta ő irányítja a csapatot. Zidane ezzel lett a második Real-edző, aki szerzett gólok tekintetében elérte a félezres határt (Miguel Munoz 1226 gólt jegyez a királyiak vezetőedzőjeként).

A Real győzelme azt is jelenti, hogy a fordulót követően ismét négypontos előnnyel áll a második helyezett Barcelona előtt.

Összefoglaló

Real Sociedad-Granada 2-3 (Merino 47., Oyarzabal 83., ill. Puertas 21., Soldado 43., Duarte 88

A játéknap másik meccsén a Granada 3-2-re nyert idegenben a Real Sociedad ellen. A baszk csapat az első félidőben kétgólos hátrányba került, de a második játékrész elején szépített, majd a hajrában egyenlített, a Granadának azonban volt válasza.

Utóbbi együttes a sikerével a kilencedik helyre lépett előre és csak egy ponttal marad el a hetedik San Sebastián-i alakulattól.

Szombaton már a 36. fordulót rendezik, és még három van hátra. Ha a Barcelona vereséget szenved a Valladolid ellen, a Real Madrid nyerne a Granada otthonában, akkor a forduló után bajnokot avathat a spanyol bajnokság. (MTI/csakfoci.hu)

Összefoglaló

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Szabó Levente
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Szabó Leventét a DVTK és az Újpest is meg akarja szerezni, de az sem kizárt, hogy a Vidi is számítana rá a következő szezonban.
Puskás Akadémia
Batik, Corbu, Slagveer
Honlapunk úgy értesült, hogy Batik Bence szerződését nem hosszabbítják meg a Puskásnál, a 30 éves játékos jelenleg a Vasassal tárgyal. Sajtóhírek szerint Corbut a Lecce vinné.
Fehérvár FC
Tristan Máni Orrason
A Breidablik 17 éves játékosát, Tristan Máni Orrasont teszteli a Fehérvár ezen a héten. A támadó középpályás mindkét szélen és csatárként is bevethető. (fotbolti.net)
Tovább az összes átigazoláshoz