Németh Krisztián egyik kedvenc csapattársa ellen is játszhat Szlovákiában - bemutatták a Slovannál

Vladimir Weiss személyében szlovák válogatott támadó tért haza a Slovan Bratislavához, és ő lett a Fortuna Liga legértékesebb futballistája. 
Dudás Gábor 2020. február 27., csütörtök 13:55
Vladimir Weiss személyében szlovák válogatott támadó tért haza a Slovan Bratislavához, és ő lett a Fortuna Liga legértékesebb futballistája. 
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 27., csütörtök 13:55

Mint ismeretes, Németh Krisztián személyében újabb magyar futballista igazolt a szlovák élvonalba, a magyar válogatott támadó másfél évre szóló szerződést írt alá szerdán a dunaszerdahelyi DAC csapatánál.

Csütörtökön a DAC nagy riválisa, a Slovan Bratislava is bemutatott egy válogatott érkezőt: a 30 éves Vladimir Weiss 2006 után tért vissza hazájába (felnőtt szinten nem is játszott még a szlovák bajnokságban), azután, hogy a Manchester City, a Bolton, a Rangers, az Espanyol, a Pescara, az Olympiakosz, az Al Duhail és legutóbb, négy éven át a katari Al Gharafa mezét is viselhette.

Weiss utóbbi csapatnál együtt futballozott Némethtel is, sőt, remekül megértette egymást a pályán és azon kívül is a magyar és a szlovák támadó.

- Vladimir Weiss? Számomra ő a legjobb játékos a katari bajnokságban, élmény vele együtt szerepelni - mondta Weissről még négy évvel ezelőtt a DAC új csatára.

Hogy kettejük újabb találkozója a pályán mikor valósulhat meg, egyelőre nem tudni, hiszen a 66-szoros szlovák válogatott játékos egyelőre sérüléssel bajlódik, sőt, hamarosan műtétre is szorul majd, így nem állhat még új csapata rendelkezésére.

- Először december 26-án egyeztettünk ifj. Ivan Kmotríkkal (a Slovan alelnöke és vezérigazgatója - a szerk.), majd adott időt a gondolkodásra. Hivatalos ajánlatom volt az Emirátusokból, a görög Olympiakosz Pireusz és az angol Nottingham Forrest csapatától, de végül a Slovant választottam. Nagyon várom a közös munkát és szeretnék hozzájárulni a Slovan bajnoki címéhez - idézi a sportolunk.sk bemutatkozó nyilatkozatát.

Weiss bemutatkozó videója:

Weiss, Németh, Kalmár

Weiss érkezésével egyébként a szlovák első osztály legmagasabbra taksált játékosa lett, jelenleg 2,5 millió euróra becsülik az árát. Németh is ott van azonban az élvonalban, például új dunaszerdahelyi klubtársával, Kalmár Zsolttal együtt holtversenyben ő a harmadik a listán.

Holman Dávid (Slovan), Vida Máté (DAC) és a korábbi felcsúti és fehérvári légiós, Ezekiel Henty is ott van a Transfermakt listájának élmezőnyében.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz