1 milliót is kereshet havonta egy magyar focibíró - lapszemle

Feltöltve: 2016, január 31 - 16:31 Frissítve: 2016, január 31 - 16:33

Sokszor hálátlan hivatás, mégis sokan vágynak játékvezetői karrierre. Itthon egy profi játékvezető havi keresete átlagosan egymillió forint. A Bors cikke, lapszemle.

TOVÁBB: Az eredeti cikk itt olvasható!

"Régen abból lett játékvezető, aki 28-30 évesen abbahagyta a labdarúgást, és beiratkozott a tanfolyamra" – mondta a Borsnak Bede Ferenc korábbi nemzetközi játékvezető. "Mára ez nem járható út. Egyre fiatalabb játékvezetők kellenek, legkésőbb 18-20 éves korban el kell kezdeni. (...) Bátran vágjon bele, aki jó irányító készséggel rendelkezik, és jól kommunikál. Ha ez már 18 évesen kialakul, akkor potenciális jelölt. Megfelelő fizikai állapot és később nyelvtudás is szükséges. Kevésbé megfelelő pálya ez annak, aki félénk, könnyen befolyásolható és lobbanékony. Annak ellenére, hogy a játékvezetésnek van árnyoldala is, a csapatok, a fantasztikus helyek motiválóak, és ne felejtsük el, hogy itthon egy profi játékvezető havi keresete átlagosan egymillió forint" - tette hozzá.

HAZAI MECCSPÉNZEK A BORS CIKKE SZERINT:

TOVÁBB: Játékvezetői tanfolyam indul - jelentkezz!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON