Támogatói tartalom.

Ezt ismerte fel az Opel, amely célzottan sportegyesületek számára alakított ki gazdaságos konstrukciókat. Ennek lényege, hogy a márka mikro és midibuszai – a Vivaro és a Movano – a klubok saját igényei alapján kerülnek átalakításra. Gondoljunk csak arra, hogy az egyes szakosztályok létszáma az idegenbeli túrák alkalmával változó a csapatsportoknál, ám mostantól kellő rugalmassággal szabható minden a klubok kényelmi igényeihez, elég csak annyit megemlíteni, hogy az Opel Movano midibuszok esetében például az ülőhelyek száma rugalmasan alakítható 10 és 21 fő között.

A Testnevelési Egyetem az elsők között reagált, a kosárlabda és a kézilabda-szakosztály csapatai hamarosan már a számukra egyedileg kialakított Opel Movano midibuszokkal utazhatnak. Ennek okairól a labdarúgás világában is jól ismert Dr. Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja beszélt.

– Jelenleg az egyetem egy Opel Vivaro mikrobuszt használ a kisebb létszámú csoportok utaztatására. A kilenc személyes gépjármű sportolók, csapatok szállításához azonban sok esetben nem elegendő. Szemben a korábbi gyakorlattal, miszerint a kilenc fő feletti utazásokhoz vagy bérelt buszt, vagy egyszerre több gépjárművet vettünk igénybe, a jövőben a kézilabda és kosárlabda szakosztályunk az idegenbeli mérkőzésekre egy-egy 17 személyes járművel utazik majd. A midibuszokat speciálisan a mi igényeink szerint alakították ki, szem előtt tartva a kényelmi szempontokat is. Így nem csak kényelmesen, hanem gazdaságosan is utazhatunk a jövőben. Teljesen ki tudjuk használni a jármű méreteit és adottságait, miközben az utazási költségeket jelentősen ésszerűsíteni tudjuk, minimális fenntartási költségek mellett. A gépjárműveket a hazánkban erős hagyományokkal rendelkező Opel szállítja, amely céggel egyébként is jó kapcsolatot ápol az egyetemünk.

További információk a célzottan sportklubok számára kialakított konstrukciókról itt.