A Puskás Akadémia csatára: "35 perc után lecseréltek, innentől kezdve csak gondjaim voltak"

A Puskás Akadémia cseh támadója, David Vanecek elárulta, miért kellett anno idő előtt távoznia a skót Heartstól. A csatár máig vitatja egykori edzője, Craig Levein szavait a tréner szerint gyenge erőnlétével kapcsolatban.
Csakfoci Admin 2020. január 13., hétfő 10:35
A Puskás Akadémia cseh támadója, David Vanecek elárulta, miért kellett anno idő előtt távoznia a skót Heartstól. A csatár máig vitatja egykori edzője, Craig Levein szavait a tréner szerint gyenge erőnlétével kapcsolatban.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 13., hétfő 10:35

A Puskás Akadémia támadója, David Vanecek máig nem tudta megemészteni, egykor miért tette ki a keretből a korábbi edzője, Craig Levein. A 28 éves cseh csatár tavaly januárban szerződött a Hearts-hoz, azonban a második, Dundee elleni mérkőzésén 35 perc után Levein "hulladéknak" nevezte a játékát. Mindössze hat hónap után távozott a csapattól, és a Puskás Akadémiához igazolt. Az OTP Bank Ligában lejátszott 16 eddigi mérkőzésén 5-ször volt eredményes.

Vanecek a skóciai esettel kapcsolatban először nyilatkozott az estepónai edzőtáborban.

- Nem tudom, miért mentek olyan rosszul a dolgok. Alig vártam, hogy a Hearts-hoz igazoljak. Lejátszottam az első meccsemet, kilencven percig a pályán voltam a skót kupában. Nagyon jó érzés volt. Gólpasszt adtam és 1-0-ra nyertünk a Livingston ellen, örültem a sikernek - idézte Vanecek szavait a Daily Record c. lap - Néhány nappal később a kezdőben kaptam helyet a bajnokságban.

Az edzőm 35 perc után lecserélt. Innentől kezdve gondjaim voltak Skóciában, de a mai napig nem tudom, miért. Senki sem mondta nekem, mi volt a probléma, nem játszottam olyan rosszul. De talán az edző azt gondolta, változtatnia kell. A meccs után sok szurkoló utálta a menedzsert, mert úgy gondolták, hogy amit velem tett, nem volt méltányos. Alighanem ez a pillanat jelentette azt, hogy probléma merült fel az edzőm és köztem. Azóta nem beszéltünk, szóval nem tudom, mi az igazság.

Levein nyilvánosan bírálta Vanecek edzettségi állapotát, miután megérkezett Edinburghba, de a játékos ragaszkodik ahhoz, jó kondiban volt.

- Mielőtt a Hearts-hoz igazoltam, két hétig penicillint szedtem. Spanyolországban kezdtem el edzeni, és két mérkőzést játszottam. Jó formában voltam, nem volt probléma az erőnlétemmel - jelentette ki.

A skót városban azonban nem volt minden olyan rossz. Vanecek lánya, Valentina születése azt jelenti, hogy a városnak és a klubnak mindig lesz hely a szívében.

- Nagyon nehéz időszak volt, mert akkor először költöztem át egy másik országba. Angolul kellett tanulnom, mert nem beszéltem a nyelvet, mielőtt még megérkeztem. Nem játszottam, és ez fejben nagyon nehéz félév volt. De soha nem felejtem el Edinburgh-t, mert a lányom ott született. A Hearts-drukkerek is csodálatosak, számomra talán a világ legjobb szurkolói. Sokan üzenetet küldtek nekem a közösségi médiában, melyek pozitív kicsengésűek voltak. Egy csodálatos városban jó életet éltünk, de játékosként nagyon nehéz volt az ottlétem.

Vanecek azt is elárulta, lett volna lehetősége Skóciában maradni, mivel ajánlatot is kapott, mielőtt Magyarországra igazolt.

- Távozni akartam, mert fél évig nem játszottam és csak edzettem. Kemény tréningek voltak, de a hétvégén már nem játszottam. Nagyon nehéz volt fejben ezt feldolgozni, el akartam menni, mert az edző még mindig itt volt. Helyre kellett tennem a karrieremet, mert csak 27 éves voltam, és az gond, ha kihagysz egy évet foci nélkül. Felhívtam a menedzseremet, mondtam neki, szeretnék elmenni egy másik országba, egy másik csapatba. A Motherwell ügyvezetője felhívott, de nem kínált jó fizetést, így végül elhagytam Skóciát - mondta a felcsútiak légiósa, aki hozzátette: máig tartja a kapcsolatot honfitársával, Zdenek Zlamallal és szerinte a Heartsnak legalább a negyedik helyért kellene versenyben lennie a skót élvonalban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz