Halmosi kőkemény nyilatkozata a Haladásról és tulajdonosairól: "Ide komolyabb befektetőt így nem lehet hozni"

A visszavonulását nemrég bejelentő Halmosi Péter kritikusan szólt az NB II-ben a kiesés ellen küzdő, 2019 tavaszán még NB I-es Haladásnál zajló dolgokról. Szerinte egyesek "szórakoznak" a klubbal és a jelenlegi körülmények, viszonyok között is lát jelenleg esélyt a válságból történő kilábalásra.
Csakfoci Admin 2020. január 21., kedd 17:21
A visszavonulását nemrég bejelentő Halmosi Péter kritikusan szólt az NB II-ben a kiesés ellen küzdő, 2019 tavaszán még NB I-es Haladásnál zajló dolgokról. Szerinte egyesek "szórakoznak" a klubbal és a jelenlegi körülmények, viszonyok között is lát jelenleg esélyt a válságból történő kilábalásra.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 21., kedd 17:21

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy Halmosi Péter a múlt héten bejelentette visszavonulását, miután a nemrégiben kinevezett új ügyvezető és a Mátyus János által vezetett szakmai stáb sem tartott igényt a 40 éves játékosra.

A rutinos szélső azután került ki a szombathelyiek keretéből, miután az egyik edzésen megrúgta akkori csapattársát, Funsho Bamgboyét, és bírálta a Haladás tulajdonosait is.

- Ha a Haladás szóba kerül, akkor mindig intenzív érzelmek törnek elő belőlem, nehéz higgadtan nyilatkozni. Az elmúlt egy hétben egyfolytában szól a telefonom, hívnak barátok, ismerősök, és egytől-egyik kiállnak mellettem, és fájlalják, hogy így kellett befejeznem a Haladásnál a pályafutásomat. Nagyon komoly üzletemberek, befolyásos sportszakemberek is kerestek a fővárosból vagy Debrecenből, és ők is értetlenségüket fejezték ki a kialakult helyzet miatt. Aztán nagyon kedves gesztusnak tartom, hogy a múlt pénteken dr. Nemény András polgármester úr is kitüntetett a város nevében. Azt gondolom, hogy összességében ez a történet nem is elsősorban rólam szól, hanem a Haladásról, amelynél most nem jó irányba haladnak a dolgok - kezdte Halmosi Péter a savariaforum.hu-nak.

A portál szembesítette Halmosit azzal a ténnyel, nem tesz jót a csapatnak a kialakult helyzet, miszerint napok óta ez a konfliktus foglalkoztatja a Haladás-szurkolókat.

- Megértem, hogy a szurkolókban és összességében a futballt szerető közönségben nem biztos, hogy jól csapódnak le az elmúlt napok eseményei, de én mindig kiálltam az igazamért. Ami a szívemen, az a számon.

Világéletemben elmondtam a véleményemet, még játékos koromban is többször felemeltem a szavam, ha a Haladással szórakoztak. Tulajdonképpen most is ez történt, kifejtettem, hogy milyen problémákat látok, és azért természetesen rosszul esett az is, hogy Király Gabitól és tőlem sem búcsúzott tisztességesen az a klub, amelyik mindkettőnknek az életét jelentette.

Végül elmondta, nem ajánlgatja magát, mert a családja megélhetése biztosítva van.

- Félreértés ne essék, én nem kínálgatom magam, nem kopogtatok munkáért. Szerencsére a családom megélhetése garantált, vannak befektetéseim, tehát nem a fizetésért akartam segíteni a Haladáson. Hónapokkal ezelőtt lenyilatkoztam, hogy ha kellek a Halinak, akkor számíthatnak rám. Az elmúlt két évtizedben szereztem annyi szakmai tapasztalatot, amelyet meggyőződésem, hogy tudná a klub kamatoztatni. A jelenlegi tulajdonosi kör, ha erre nem tart igényt, akkor ez van, elfogadom a döntésüket. Ugyanakkor az eredmények, pontosabban az eredménytelenség nem azt bizonyítja, hogy minden rendben van a nagycsapatnál. Séllei Árpival, a jelenlegi ügyvezetővel többször egyeztettünk, ám neki is csak azt tudtam mondani, hogy

amíg a tulajdonosi viszonyok nem változnak a klubnál, addig ide komolyabb szponzort, befektetőt nem lehet hozni

- tette hozzá.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Tovább az összes átigazoláshoz