Már hivatalos: Elhagyja az Újpestet a klub egyik legrégebbi játékosa is

A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Kazahsztánba igazol Bojan Sankovic, aki mintegy hét év után hagyja el az Újpestet.
Dudás Gábor 2020. január 6., hétfő 17:48
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Kazahsztánba igazol Bojan Sankovic, aki mintegy hét év után hagyja el az Újpestet.
Szerző: Dudás Gábor 2020. január 6., hétfő 17:48

A csakfoci.hu még december végén számolt be arról, hogy távozhat az Újpest egyik legfontosabb és legrégebbi játékosa, Bojan Sankovic, aki Kazahsztába szerződhet.

Hétfőn az Újpest megerősítette hírünket, és bejelentette, hogy a szerb középpályás a kazah élvonalbeli Irtis Pavlodar csapatához igazol.

Az elsősorban hasznos mezőnymunkájáról, mintsem góljairól és gólpasszairól ismert Sankovic 132 NB I-es mérkőzésen, 27 Magyar Kupa-találkozón és 4 Európa Liga-meccsen viselhette eddig az Újpest mezét, mérlege 4 gól és 4 gólpassz 2013 óta. A légiós NB I-es bronzérmesnek és kétszeres Magyar Kupa-győztesnek is mondhatja magát, bár a 2014-es finálén műtétje miatt nem léphetett pályára. Az ősszel 16 találkozón lépett pályára az OTP Bank Ligában.

Sankovic már a negyedik távozó, akit a lilák hétfőn bejelentenek, korábban Kovács Lóránt, Meszaros Karol és Fadgyas Tamás eligazolása is hivatalossá vált. 

Sankovic így búcsúzott a szurkolóktól:

"Drága Barátaim, szeretett Lilák! Hosszú évek után hagyom el Újpestet, amely oly fontos számomra, és ami mindig is az marad. Nem csupán a futballról tanultam itt rengeteget, hanem az életrõl is, miközben felnõttem. Rendkívül hálás vagyok az elnöknek, Rodericknek, az edzőimnek, csapattársaimnak, mindenkinek, akik segítettek jobbnak lenni a pályán, valamint a szurkolóinknak, akik a hosszú évek alatt mindig mögöttünk álltak. Hajrá Lilák, Bojan" - idézi a középpályást az ujpestfc.hu.

Sankoviccsal a csakfoci.hu készített először hosszabb interjút Magyarországon:

Olvastad már?
Újpest: "Lehet, hogy nem vagyok annyira érdekes" - az első interjú az NB I egyik legrégebbi légiósával
Közel 5 éve az NB I-ben futballozik, mégis keveset hallani az Újpest egyik idei alapemberéről, Bojan Sankovicról. A középpályás a csakfoci.hu-nak adta első hosszabb magyarországi interjúját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Az MU-ba tart?
Lőw Zsolt
Van esély rá, hogy a Chelsea után egy másik nagy angol klub, a Manchester United is alkalmazza Thomas Tuchelt, valamint állandó segítőjét, Lőw Zsoltot.
Mezőkövesd
Ő lehet az új edző
A csakfoci.hu információi szerint Tóth Mihály a legesélyesebb jelölt a Mezőkövesd vezetőedzői pozíciójára, vele kezdheti meg az NB II-es idényt a borsodi csapat.
Ferencváros
Muhamed Besic
A csakfoci.hu információi szerint biztossá vált, hogy Muhamed Besic a szezon végén távozik a Ferencvárostól.
Tovább az összes átigazoláshoz