A Loki 19 éves támadó középpályása, Baráth Péter a 86. percben (85:45-nél) lépett pályára csereként a PMFC elleni vasárnapi bajnokin, majd első megmozdulásaként odalépett a pécsi Grabant Bencének. Emiatt Bognár Tamás játékvezető a 8. percben (86:35-nél) fel is mutatta a piros lapot a fiatal debreceninek.

A Loki így is 2-0-ra győzött a pécsiek ellen és vezeti az NB II tabelláját.

Videó Baráth kiállításáról itt!

Baráth villámpirosa nem példanélküli itthon és külföldön sem, a leghíresebb hazai eset pedig talán Lionel Messi nevéhez fűződik. 2005. augusztus 17-én a magyar válogatott Argentína ellen játszott barátságos mérkőzést – 27 ezer néző előtt – a régi Puskás Ferenc Stadionban.

A vendégek elhozták Budapestre a 18 éves, akkor még a szárnyait bontogató Messit is, aki csereként debütált a válogatottban.

De csak 47 másodpercet töltött a pályán, miután odacsapott Vanczák Vilmosnak.

Igaz, Baráth vagy Messi sem veszélyezteti a leggyorsabb piros lap világcsúcsát, amelyet többen tartanak kvázi holtversenyben. A statisztikák szerint például a Swansea jamaikai játékosának, Walter Boydnak 2000-ben 1 másodperc sem kellett ahhoz, hogy kiállítsák, de ugyanígy a korábbi északír csillag,

Keith Gillespie is “nulla másodperc” alatt kapott pirosat

a Sheffield United játékosaként a Reading ellen, amikor könyökkel odanyomott ellenfelének, Stephen Huntnak. A bíró kiállította, majd a pályán és a kispadnál is tumultus alakult ki.