Hétfő este rendezték az NB II 12. fordulójának zárómeccsét, a Szombathelyi Haladás-ETO FC Győrt, a találkozó pedig a vendégek szempontjából nem túl jó előjelekkel vette kezdetét, hiszen a győriek kora délután jelentették be, hogy a legutóbbi koronavírus tesztelés során újabb öt játékosuk produkált pozitív eredményt, emellett több stábtaguk is beteg lett, így összesen kilenc labdarúgót kellett nélkülöznie Csató Sándor vezetőedzőnek. A szombathelyieknél a sérült Schimmer Szabolcs játékára nem számíthatott Mátyus János.

Az első játékrész nem igazán hozott sok lehetőséget, az egyetlen valamire való lehetőségből azonban gól is született: a 29. percben Medgyes a bal oldalról befelé cselezett, három győri játékos mellett is eltolta a labdát, majd 12 méterről kilőtte a bal alsót, 1-0.

A szünetben kettőt is változtatott Csató, pályára lépett a 18 éves Vitális Milán és a 19 éves Sipőcz Bence is, a csere pedig nagyon jó húzásnak bizonyult, hiszen Vitális a 77. percben egy középre kifejelt labdára lecsapott és 24 méterről, dropból hatalmas bombát eresztett meg, a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba, 1-1.

A hajrában közelebb állt a győzelemhez a Haladás: előbb Gundel-Takács Bence nagyot védett Tóth Barna távoli löketénél, majd Horváth Olivér közeli kapáslövését blokkolta Lipták, ám újabb gól nem született, így döntetlennel ért véget a zárómeccs.

Szólógólra bombagól a Haladás–ETO meccsen

A zsinórban a negyedik mérkőzésén is betaláló Medgyes Zoltán egyéni akcióból szerzett vezetést a Haladásnak az ETO ellen, Vitális Milán pedig egy bombagóllal egyenlített az NB II. 12. fordulójának zárómeccsén. 🇭🇺⚽️

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 19., hétfő

NB II, 12. forduló

Szombathelyi Haladás-ETO FC Győr 1-1 (Medgyes 29., ill. Vitális 77.)

vasárnap játszották:
Debreceni VSC-Dorogi FC 3-0 (1-0)
Vasas FC-Debreceni EAC 4-1 (2-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 2-1 (1-0)
Gyirmót FC Győr-Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Szolnoki MÁV FC-Pécsi MFC 0-1 (0-0)
Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1912 Előre 3-5 (2-1)
Budaörsi SC-Nyíregyháza Spartacus FC 3-2 (0-2)
BFC Siófok-Soroksár SC 2-3 (1-0)
Szentlőrinc-Kolorcity Kazincbarcika SC 0-1 (0-1)