Az Európa Liga főtáblájára jutásáért játszanak a csapatok ma illetve jövő csütörtökön, a párharcok nyertesei a második számú európai kupasorozat csoportkörében szerepelhetnek majd – ott, ahol – ha nem sikerül a BL-ben kiejteni az AEK Athént – már biztos résztvevő a MOL Vidi FC.

Az APOEL – Asztana találkozón három magyar légiós is érintett volt: Sallai Roland a hazaiaknál, Kleinheisler László a vendégeknél játszotta végig a mai összecsapást (utóbbi sárga lapot kapott), míg az APOEL kedden igazolt magyar csatára, Balogh Norbert ezúttal még nem került a ciprusi bajnok keretébe. A találkozót a hazaiak Caju 79. percben szerzett góljával 1-0-ra nyerték.

Korcsmárék remek második félidő után kedvező helyzetben

Bár a magyar válogatott védő, Korcsmár Zsolt nem lépett pályára, dán csapata, a Midtjylland kedvező helyzetből várja az éppen a Vidi által a BL-ből búcsúztatott Malmö elleni párharc visszavágóját. Pedig nem így indult a meccs, a 25. percben már a svédek vezettek 2-0-ra, ám a második félidőben a Midtjylland egyenlíteni tudott, a két idegenben lőtt góllal pedig már Korcsmárék vannak kedvezőbb helyzetben.