Nagyszerű előjelekkel várhatta a Nagyszombat elleni szombat délutáni rangadót a DAC, amely háromból három győzelemmel kezdte a szlovák bajnokság 2020/21-es kiírását, ebből pedig hazai pályán kétszer is 6-0-ra nyert. Az éllovas dunaszerdahelyiek kezdőcsapatában szokás szerint ezúttal is helyet kapott Schäfer András – aki az előző fordulóban a második legjobb InStad-indexszel zárt az egész bajnokságban, valamint az álomcsapatba is bekerült – és Kalmár Zsolt is.

A kezdés előtt a hazai szurkolók ismét remek koreográfiával készültek, és megemlékeztek a magyar államalapítás ünnepéről is, míg a kezdőrúgást a korábbi magyar válogatott kapus, Király Gábor végezte el.

Ahogyan az várható volt, a DAC ragadta magához a kezdeményezést már a mérkőzés elején, és éppen az említett két magyar játékos hozta össze az első nagyobb helyzetet, ami ekkor még kimaradt. A 25. percben viszont már rezdült a háló: Divković és Ramirez játszottak össze a tizenhatos bal sarkánál, majd utóbbi nézte meg magának a hosszú sarkot, és a tizenhatos vonaláról parádés gólt akasztott az ellenfél hálójába – olvasható a DAC klubhonlapjának tudósításában.

A szünet előtt azonban váratlanul kiegyenlített a Nagyszombat, a 43. percben Kruzliak lemaradt a Pacindának érkező passzról, és a DAC korábbi játékosa az ötös vonaláról ezúttal nem hibázott. A második játékrész elején újfent Schäfer villogott, a fiatal magyar játékos bombája kevéssel ment mellé. Ezt követően is egyértelműen fölényben játszott a Bernd Storck vezette DAC, Friede pár percen belül két nagy helyzetet is kihagyott, Kalmár is próbálkozott lövéssel, sőt még egy tizenegyest is elvégezhetett Davis, ez azonban kimaradt.

A nagy nyomás aztán a 69. percben megérdemelt góllá érett: Schäfer pazar passza után Ramírez emelte át a kapust, megszerezve ezzel újra a vezetést.

A hajrában nem forgott veszélyben a dunaszerdahelyiek győzelme, sőt akár növelhették is volna az előnyüket, de újabb gól végül nem esett, így továbbra is egyedüliként százszázalékos a szlovák élvonalban a DAC, amely ezzel új klubrekordot állított fel, hiszen soha nem kezdte még négy győzelemmel a szezont a felvidéki klub.

Schäfer passza és a győztes gól