A barcelonai Mundo Deportivo a magyar-portugál vébé-selejtező kapcsán támadja Cristiano Ronaldót, a portugál válogatott klasszisát. A lap azt a mérkőzés végi jelenetet emelte ki, amikor Ronaldo úgy rúgott bele a magyarok védőjébe, hogy a labda már rég nem volt a közelben. A két játékos ezután össze is szólalkozott, amiért mindkét labdarúgó sárga lapot kapott. A Mundo szerint azonban Ronaldónak piros lap járt volna a szándékos rúgásért.

12 büntetlen eset 22 hónap alatt

A katalán lap szerint Ronaldo rendszeresen löki el, vagy rúgja meg ellenfeleit, ezek pedig sokszor maradnak következmények nélkül. A 2015/16-os szezonban megrúgta David Simónt (a Las Palmas elleni meccsen), hátba verte Krychowiakot (Sevilla), lekönyökölte Dani Alvest (Barcelona), megrúgta Molinerót (Betis), odacsapott Orbannak (Levante), és agresszíven viselkedett Nacho Casesszel is (Gijón) – gyűjtötték ki a katalánok.

A legutóbbi idényben is folytatódott Ronaldo feketelistája: megrúgta Marcel Schmelzert egy BL-meccsen (Dortmund), megütötte Kokét, Vitolót és Dani Ceballost az Atlético elleni derbin és megrúgta Lengletet (Sevilla) is.

Ehhez jött most hozzá a Fiolával szembeni egyértelmű és szándékos szabálytalanság. Ezek pedig mind-mind büntetlenül maradtak. Ezeken kívül  Ronaldót hat mérkőzés miatt összesen 15 meccsre tiltották el különböző esetek miatt.