Ugyan nulla gólt láthatott magyar idő szerint péntek hajnalban Porto Alegrében az Arena do Grémio közönsége a Grémio-Internacional Libertadores Kupa-találkozón, de a brazil csapatok mérkőzése így is emlékezetes marad a sajnálatos meccsvégi események miatt.

A 88. percben ugyanis óriási balhé tört ki a pályán, cserejátékosok, szakvezetők, rendezők és a rendfenntartó szervek emberei is a gyepre tódultak, néhány perc után azonban sikerült csillapítani a feszültséget.

A játékvezető végül 8 piros lapot osztott ki – négyet a hazaiak, négyet a vendégek számára -, ezeken kívül pedig további 6 sárga lapos figyelmeztetést adott a spori a 90 perc során.

A két nagymúltú brazil klubban több válogatott és korábban Európában is tapasztalatot szerző játékos is pályára lépett – a Gremióban például 14-szeres brazil válogatott Éverton, az 1-szeres brazil válogatott Matheus Henrique, de ide vehetjük a Real Madridban is megforduló Lucas Silvát, míg a vendégeknél a legismertebb név a 101-szeres perui válogatott, korábbi Bayern München-támadó Paolo Guerrero -, ám ők sem tudták megfékezni a balhét.

Érdekesség, hogy nem ez a mérkőzés a Libertadores Kupa történelmének legtöbb kiállítását hozó találkozója, 1971-ben ugyanis a Boca Juniors és a Sporting Cristal összecsapásán 19 piros lapot osztott ki a játékvezető.