Miután péntek délelőtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán közzétette a válogatottak friss világranglistáját, az is eldőlt, hogy a magyar nemzeti csapat az előzetes híreknek megfelelően a harmadik kalapból várja a 2022-es világbajnokság selejtezőjének sorsolását.

A december 7-i, zürichi sorsoláson öt darab öt-, és öt darab hatcsapatos csoportot alakítanak ki. Mint ismert, a magyar válogatott a 2020-as Eb-selejtező sorsolásánál a negyedik kalapban várt ellenfelekre, így egy egy kalapot előrelépett, a 2018-as vb-kvalifikációt viszont hasonlóan a következőhöz, akkor is a harmadik kalapból várta.

A jövő márciustól novemberig tartó kvalifikációból a csoportgyőztesek jutnak ki automatikusan a világbajnokságra. A csoportmásodikokhoz csatlakozik majd két olyan csapat, amely a Nemzetek Ligájában megnyerte csoportját, de a vb-selejtezők során nem végzett az első két helyen – ilyen lehet akár a magyar válogatott is. A playoffban ez a 12 válogatott játszik majd a fennmaradó három európai helyért, három ágon, két egymeccses párharcban.

A 32 csapatos katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg.

Íme, a kalapok beosztása