Francia lapértesülésekre hivatkozva a The Sun számolt be róla, hogy a korábban a francia válogatottat, a Bordeaux-t és a PSG is irányított Laurent Blanc lehet Marokkó új szövetségi kapitánya.

Vb 2022: Halilhodzic mehet, Blanc jöhet

Bár az afrikai válogatottnak Vahid Halilhodzic személyében jelenleg van edzője, ráadásul ő juttatta ki a marokkóiakat az idei világbajnokságra, a csapat kulcsembereivel való számos konfliktusa miatt hetek óta pletykálják, hogy még a torna előtt menesztik. Ezzel már csak annyit is nyernének, hogy így reális esélyük lehet visszacsábítani a nemzeti tizenegybe Hakim Ziyechet, a Chelsea sztárját, aki éppen Halilhodzic miatt mondta le a válogatottságot.

Blanc egyébként igen kapós az afrikai országok válogatottjainál, ugyanis nemcsak Marokkó, hanem Nigéria is csábítja őt, igaz, utóbbinak nem sikerült a vb-kvalifikáció, így egyértelműen nehezebb helyzetből indul.

Blanc számára már csak azért is lehet vonzó a katari vb, mert 2020 és 2022 között dolgozott Katarban, az Al-Rayyan vezetőedzője volt, ahonnan februárban távozott.

Amennyiben sikerül a megállapodás, úgy a jövőben a Ferencváros két marokkói légiósa, Samy és Ryan Mmaee is Blanc kezei alatt játszhatnak a válogatottnál.