Hajdú B. István, Knézy Jenő, Lukács Viktor, Ujvári Máté és Varga Ákos együtt összesen 103 536 kilométert fog repülni a vb egy hónapja alatt, nem véletlen, hogy többségük az oroszországi utazásokat nevezte meg a legnagyobb kihívásnak.

Második világbajnokságáról fog közvetíteni Hajdú B. István, akinek a 2006-os, németországi volt az első vb-je. Az M4 Sport kommentátora szerint lelkesedése és érdeklődése mit sem változott az azóta eltelt tizenkét év alatt.

– Az alapvető kommentátori feladat is változatlan, még mindig a játék követése a legfontosabb. Tudatosabban használom a hangomat is. Ismerem, hogy mit tudok csenddel vagy kiáltással ellensúlyozni – fogalmazott Hajdú B. az M4 Sportnak, hozzátéve, fontos odafigyelni a mérkőzések közötti feltöltődésre és kikapcsolódásra is.

Ez különösen fontos, mert a kommentátorok között ma már nem a felkészülés jelenti a legnagyobb különbséget, hanem a reakciók gyorsasága, az eseményekre való reagálás.

A kommentátor arra a kérdésre, hogy melyik jelenlegi vagy korábbi labdarúgóval készítene legszívesebben interjút, meglepetésre nem valamelyik szupersztárt említette, hanem az izlandi válogatott csapatkapitányát, Aron Gunnarssont.

– Kíváncsi lennék, milyen érzés egy 330 ezer fős országot először kivezetni a labdarúgó-világbajnokságra, majd az Argentinok ellen kezdeni a tornát.

A világbajnokság június 14-én a házigazda oroszok és a Szaúd-Arábia mérkőzésével veszi kezdetét.