I. félidő

Két középre ívelt Messi-szabadrúgással indítottak az argentinok: előbb Otamendiről pattant nem sokkal mellé a labda, majd Tagliafico csúsztatott centikkel a jobb kapufa mellé. Az izlandiak sem tétlenkedtek, sőt, az ellenfélnek köszönhetően komoly ziccerük volt: Caballero adta el a rosszul nekipasszolt labdát, amely végül Bjarnason elé került, ő 10 méterről, ziccerben lőhetett, de mellé gurított. Ezután újabb két argentin helyzet jött. Messi 25 méteres lövését még kiütötte az izlandi kapus, Agüero kísérletét azonban már nem. A ManCity csatára kapott egy lőtt passzt, átvette a labdát a 16-oson belül, lefordult emberéről, majd ballal a jobb felsőbe bombázott (1-0).

Sokáig azonban nem örülhettek Messiék, Izland ugyanis hamar egyenlített: Caballero ütötte ki Sigurdsson jobboldali lövését, éppen Finnbogason elé, aki közelről a kapuba kotort (1-1). A játékrész hátralévő idejében a legérdekesebb jelenet az volt, amikor Salvio beadása után izlandi kezet ért a labda a 16-oson belül, és bár videóbírózás is volt, nem ítélt büntetőt a bíró. A félidő végül izlandi helyzettel zárult: R. Sigurdsson lőtt kiszorított szögből a jobb alsó felé, Caballero nagyot nyújtózkodva tolta ki a labdát, majd mentettek a védők.

II. félidő

Különösebb gólhelyzet nélkül zajlott a második félidő. Az izlandiak visszahúzódtak és a kontrákra rendeződtek be. A 64. percben, amikor megtört a jég – Magnusson borította fel Agüerót a tizenegyespontnál, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Messi állt, aki félmagasan, belsővel a kapu jobboldala felé lőtt, de Halldorsson bravúrral hárított az 50. válogatott meccsén. A hátralévő szűk fél órában kétségbeesetten próbálkoztak az argentinok – hol szabadrúgásból, hol távoli lövésekkel – leginkább Messi, de nem jártak átütő sikerrel. A 95. percben szabadrúgásból jöhettek az argentinok, de Messi a sorfalba lőtte a labdát, s így maradt az 1-1-es döntetlen.

Argentína-Izland 1-1 (Agüero 19., ill. Finnbogason 24.)

Argentína: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano, Biglia (Banega 54.), Meza – Agüero, Messi, Di María (Pavón 75.)

Izland: Halldorsson – Magnusson, Sigurdsson R., Arnason, Saevarsson – Bjarnason, Hallfredsson, Sigurdsson G., Gunnarson (Skúlason 75.), Gudmundson (Gíslason 63.) – Finnbogason

Összefoglaló

Tippelj Te is! Megnyeri Argentína a D-csoportot?