Az együttest január óta irányító Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón, így a másodedző Mark van Bommel nyilatkozott.

Jól sikerült a törökországi edzőtábor, a fizikai és technikai előkészületek is megtörténtek. Van önbizalmunk, és győzelemmel szeretnénk elutazni Oroszországba

– emelte ki Van Bommel, aki tagja volt a 2010-ben vb-ezüstérmes holland válogatottnak, amelyet Van Marwijk irányított.

Kifejtette, van még javítanivaló az együttes játékában, ezért vonultak hosszabb edzőtáborba. Mint mondta, céljuk az, hogy jobban játsszanak szombaton, mint a korábbi felkészülési összecsapásokon a norvég, a kolumbiai vagy épp a cseh együttes ellen.

“Ugyanakkor ez sem garantálná, hogy a franciákat is legyőzzük az első világbajnoki meccsen” – utalt az első csoportellenfélre, amelyet követően az ausztrálok Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n.

“Általánosságban szeretnénk javulni, de persze néhány részterületen, így a labda nélküli játékban is akad fejlődési lehetőség” –  mutatott rá Van Bommel.

Egy jó eredmény önbizalmat adna az oroszországi tornára, de ha kikapunk három-nullára, amit azért nem hiszek, az csak annyit jelentene, hogy tovább kell dolgoznunk

– tette hozzá. (MTI)