I. félidő:

Peru kezdett aktívabban, a franciák inkább csak komótosan passzolgattak az első percekben, aztán szép fokozatosan átvették az irányítást a pályán. Bár a dél-amerikaiak nem játszottak alárendelt szerepet az első félidőben (sem), a korábbi világbajnok alakította ki a nagyobb helyzeteket. Az egyetlen kivételt Guerrero ziccere jelentette: a 31. percben a rutinos csatár 6 méteres, ballábas lövését védte lábbal Lloris.

Nem sokkal szerzett majdnem vezetést a francia válogatott: Pogba felívelését Mbappé 8 méterről, sarokkal tette kapura, de erőtlen volt a kísérlet, így a perui kapus üggyel-bajjal, de védeni tudott. Egy perccel később már nem volt kegyelem. Giroud lövésébe léptek bele, amely így pont Mbappé elé hullott, a fiatal csatár pedig másfél méterről az üres kapuba passzolta első vb-gólját (1-0).

Ezzel ő lett a legfiatalabb (19 éves és 183 napos) francia játékos, aki valaha gólt szerzett egy nagy tornán.

A félidő hajrájában egy életveszélyes kontrában (Giroud elől mentett az utolsó pillanatban Gallese kapus), majd Hernandez bombájában (most öklözött a perui hálóőr) is benne volt a második gól, de végül maradt az 1-0 a a szünetre.

II. félidő:

A fordulás után viszont Peru dominált, a franciák visszahúzódtak és kontrákra vártak. Az 51. percben erre kis híján rá is faragtak: Aquino 26 méteres bombája a felső lécről vágódott kirúgásra. Alig 10 perccel később ismét a peruiak próbálkoztak, Carrillo távoli bombája ment el nem sokkal a léc fölött. A hátralévő szűk félórában Peru dominált, azonban a helyzeteiket nem tudták értékesíteni – többek között Paolo Guerrero ígéretes szabadrúgása a sorfalban landolt – így maradt a sovány 1-0-s francia győzelem, ami továbbjutást jelent a franciáknak, míg Peru két szoros vereséggel kiesett.

Világbajnokság, C-csoport:

Franciaország – Peru 1-0 (Mbappé 35.)

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé (Dembélé, 75.), Griezmann (Fekir, 80.) Matuidi – Giroud.

Peru: Gallese – Advíncula, C. Ramos, A. Rodríguez (Santamaría, 46.), Trauco – Aquino, Yotún (Farfán, 46.) – Carillo, Cueva (Ruidíaz, 82.), Flores – Guerrero.

A csoport állása: 1. Franciaország 6 pont (3-1) – már továbbjutott, 2. Dánia 4 (2-1), 3. Ausztrália 1 (2-3), 4. Peru 0 (0-2)