Világbajnokság, negyeddöntő

Uruguay-Franciaország 0-2 (Varane 40., Griezmann 61.) 

1. félidő

Unalmas játékot hozott az első 40 perc, egy-egy kisebb lehetőség adódott a csapatok előtt. A 16. percben egy jobboldali szöglet után Godín fejelt, de Lloris kapujából kivetődve elütötte a labdát Suárez elől, aki a kapu torkában ólálkodott. A másik oldalt Giroud fejelte a labdát Mbappéhoz, aki nem észlelte, hogy teljesen üresen áll öt méterre a kaputól, így elkapkodta a helyzetet, nem vette át a labdát, hanem ütemtelenül felugrott és fölé fejelt.

A játékrész hajrájára azonban belehúzott a két együttes. A franciák a 40. percben vezetést is szereztek: Griezmann “ijesztett be”, majd másodjára már középre tekert szabadrúgásból, Varane pedig tökéletesen csúsztatott a jobb sarokba (0-1). Nem sokkal később majdnem jött az egyenlítés: Torreira beadását Caceres fejelte kapura, a kísérletet azonban elképesztő bravúrral fogta Lloris a jobb alsó elől, majd Godín egy méterről fölé bombázott.

2. félidő

Ez a játékrész is igencsak laposan kezdődött, de a 61. percben növelték előnyüket a franciák: Griezmann lőtt 23-ról, ballal, úgy tűnt, Muslera fogja, de a kapus furcsa mozdulattal beütötte a labdát saját kapujába – potyagól (0-2).

Az uruguayiak többet is cseréltek, de a nagy akarat elsősorban a kakaskodásokban és nem a helyzetek számában látszódott meg. Komolyabb gólszerzési lehetőségük nem is akadt Suárezéknek, így a franciák ugyan nem focizták le ellenfelüket, de Varane fejesgóljának és Muslera nagy hibájának köszönhetően simán nyerték a negyeddöntőt.

Franciaország majd a brazil-belga (közvetítés este 20:00-tól a csakfoci.hu-n) párharc győztesével találkozik az elődöntőben.

A gólok