A Yahoo Sports információi szerint a Szaúdi Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal betiltotta a megvesztegetéssel vádolt Fahad al-Mirdasi játékvezető engedélyét, és örökös eltiltással büntette. Az AFP továbbá jelezte a FIFA-nak is az esetet, és indítványozta a bíró azonnali kizárását a 2018-as oroszországi világbajnokságról is.

Mirdasit kedden a szövetség fegyelmi, és etikai bizottsága hivatalosan is felfüggesztette, mert döntően befolyásolni akarta egy mérkőzés kimenetelét. A 32 éves játékvezető Szaúd-Arábia legjobb sípmesterei közé tartozott, aki 2011-óta tagja a FIFA-nak. 2016-ban a Rio de Janeiro-i Olimpián, és a 2017-es Konföderációs Kupában is tevékenykedett.

A történet úgy kezdődött, hogy Mirdasi vezette volna a Szaúd-Arábia King Cup névre elkeresztelt kupadöntőt, amit a Szaúd-Al-Faisaly, és az Al-Ittihad játszott múlt szombaton. A 32 éves bírótól pár órával az összecsapás előtt vették el a játékvezetés jogát.

Whatsapp-on kommuikáltak

A hivatalos közlemény szerint az Ittihad elnöke, Hamad Al-Sanayeh jelezte a Szaúdi Labdarúgó Szövetség felé: bizonyítéka van arra, hogy Fahad Al-Mirdasi a WhatsApp-on keresztül szöveges üzenetben kereste fel, és pénzt kért azért, hogy érdemben befolyásolja a kupadöntőt.

A nyilatkozat szerint Mirdasi beismerte a vádakat, de ez a szövetséget nem hatotta meg, és az örökös eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységre érvényes maradt.